Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Χίος: ''Πόλεμος'' με μολότοφ, ξυλοδαρμούς, ζημιές και τραυματίες - Επεισόδια και χάος στη Σούδα [vids]






- Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στη Σούδα με συνεχείς επιθέσεις, καταστροφές και μαφιόζικους ξυλοδαρμούς
- Ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε και έστειλε στο νοσοκομείο αλληλέγγυους - Έτρεχαν να σωθούν οι μετανάστες
- Βροχή από μολότοφ στον καταυλισμό με την αστυνομία να αδυνατεί πλήρως να ελέγξει την κατάσταση
- Φοβισμένοι οι κάτοικοι της περιοχής από τις συνεχείς επιθέσεις - Το ξέσπασμά τους στην κάμερα
- Οι εικόνες των επεισοδίων προκαλούν αίσθηση και φωτίζουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί  

Σοβαρά επεισόδια, για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, σημειώθηκαν στον καταυλισμό της Σούδας στην πόλη της Χίου. Έπεσαν μολότοφ μέσα στον καταυλισμό, υπήρξαν ξυλοδαρμοί, ενώ κάηκε άλλο ένα μέρος του κέντρου φιλοξενίας. Όλα ξεκίνησαν όταν, περίπου στις 20.00 χθες Πέμπτη, έπεσαν δυο 
μολότοφ μέσα στον καταυλισμό. Από τις αστυνομικές Αρχές πιθανολογείται πως οι μολότοφ έπεσαν από τα τείχη του κάστρου κι αυτό γιατί ο καταυλισμός λειτουργεί μέσα στην τάφρο του βυζαντινού οχυρωματικού έργου. Αποτέλεσμα της ρίψης των μολότοφ ήταν να καούν ολοσχερώς δυο σκηνές.

Λίγη ώρα μετά, η είδηση της ρίψης των μολότοφ προκάλεσε τη διαμαρτυρία ομάδας 30 περίπου αλληλέγγυων πολιτών που έπαιρναν μέρος εκείνη την ώρα στην πορεία για το Πολυτεχνείο και οι οποίοι συνέχισαν να πορεύονται προς τον καταυλισμό. Λίγα μέτρα πριν από την είσοδο όμως σε αυτόν, τους σταμάτησαν άνδρες των ΜΑΤ που επιχειρούσαν στην περιοχή. Ακολούθησε η αποχώρηση των αλληλέγγυων περί τις 22.30 το βράδυ, ενώ, σύμφωνα με τον σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, κατά την παραμονή τους εκεί υπήρξαν φραστικοί διαπληκτισμοί με άτομα που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο και οι οποίοι είχαν στο μεταξύ συγκεντρωθεί.
Περίπου στις 23.00 το βράδυ, έπεσαν κι άλλες μολότοφ αλλά και κροτίδες μέσα στον καταυλισμό, που και πάλι πιθανολογείται ότι έγιναν από τα τείχη του κάστρου. Αποτέλεσμα 150 περίπου πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες με παιδιά να εγκαταλείψουν τις σκηνές και να ζητήσουν προστασία στο κοντινό κτήριο της Ιχθυόσκαλας. Γύρω στα μεσάνυχτα, δυο αλληλέγγυοι που βρίσκονταν με τις οικογένειες των προσφύγων ενώ αποχωρούσαν δέχθηκαν την επίθεση 30 περίπου ατόμων, οι οποίοι και τους ξυλοκόπησαν.
Μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείου της Χίου όπου και παρέμειναν έως τις 02.00 τα ξημερώματα. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ένας πρόσφυγας, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από αγνώστους στο κέντρο της πόλης, κοντά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.
Όλα αυτά την ώρα που η τοπική κοινωνία στη Σούδα βράζει και παρακολουθεί με αγωνία τα όσα συμβαίνουν. Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου με τα επεισόδια να διαδέχονται το ένα το άλλο και τους ίδιους να καταγγέλλουν ότι καταστρέφονται οι περιουσίες τους, ανά τακτά χρονικά διαστήματα...

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί περιέγραψε στον ΣΚΑΪ και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου...

Πηγή: astraparis.grpolitischios.gr - Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου