Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016

Δήλωση βόμβα από τον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ! Μέσα στην επόμενη 10ετία μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσουμε






- Σοβαρό ενδεχόμενο ένοπλης σύγκρουσης με την Τουρκία βλέπει μέσα στην επόμενη δεκαετία ο Χρίστος Μανωλάς
- Καλεί σε εγρήγορση και επαγρύπνηση για να μην απολεσθούν για τον ελληνισμό Θράκη και Κύπρος
- “Πρέπει να αποκτήσουμε νοοτροπία Ισραήλ” σημειώνει ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ
- “Δεν πρέπει να προξενήσουμε εμείς τον πόλεμο, αν όμως δεν τον θέλουμε πρέπει να προπαρασκευαστούμε γι αυτόν”

Ο στρατηγός Χρίστος Μανωλάς διαπιστώνει μια έντονη αλλαγή στη συμπεριφορά της Τουρκίας, προς το παρόν σε επίπεδο φρασεολογίας, καλώντας σε εγρήγορση και επαγρύπνηση προκειμένου να μην απολεσθούν για τον Ελληνισμό Θράκη και Κύπρος, προσθέτοντας ακόμα μια εθνική καταστροφή στην δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα.


Παραχωρώντας συνέντευξη στην εφημερίδα Real News, o επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Χρίστος Μανωλάς, παράλληλα απευθύνει μια δυσοίωνη προειδοποίηση ότι κατά τα επόμενα 10 έτη υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ένοπλης σύγκρουσης με την Τουρκία, με περιστατικά που θα ξεπερνούν κατά πολύ ποσοτικά και ποιοτικά αυτό που αποκαλούμε ως "θερμό επεισόδιο", προκειμένου η Ελλάδα να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα έναντι της τουρκικής επιθετικότητας στον άξονα Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος.
Χαρακτηριστικά ο Χρίστος Μανωλάς αναφέρει πως «Πρέπει να αποκτήσουμε νοοτροπία Ισραήλ. Για να επιβιώσουμε ως κράτος και έθνος , θα χρειαστεί να πολεμήσουμε».
Για τον επίτιμο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού τα σύννεφα για την Ελλάδα πυκνώνουν στην γειτονιά της, καθώς μια σειρά πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών εξελίξεων έχουν ωθήσει την τουρκική πλευρά να αισθάνεται πιο σίγουρη για τον εαυτό της, κάτι το οποίο εκφράζεται έντονα και με την εντεινόμενη προκλητικότητα και από πλευράς Αλβανίας, πιστής συμμάχου του Ερντογάν στα Βαλκάνια και η οποία ενδεχομένως να δράσει εκ δυσμών σε μια περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης, κάτι που θα εμπλέξει σε έτι περαιτέρω άνισο αγώνα τις ελληνικές δυνάμεις, διασπώντας τις σε ακόμα ένα μέτωπο, πέραν του άξονα Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος.
Για τον στρατηγό Μανωλά η αύξηση των τουρκικών εξοπλισμών, με ναυπήγηση αεροπλανοφόρου και απόκτηση των πρώτων 5ης γενεάς ημι-stealth μαχητικών F-35 από τις ΗΠΑ, η οικονομική γιγάντωση της Τουρκίας αλλά και η συνεχής ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της, αποτελούν τους κύριους παράγοντες που δίνουν στη γείτονα χώρα αυτοπεποίθηση που ωθεί σε κλιμάκωση της προκλητικότητάς της.
Εξ' ου και κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μια εντεινόμενη αλλαγή στη συμπεριφορά-φρασεολογία των Τούρκων ηγετών, με δηλώσεις που προϊδεάζουν για προκλήσεις οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν σε θερμά επεισόδια ή ακόμα και σε στρατιωτική αναμέτρηση.
Ο στρατηγός Χρίστος Μανωλάς προτείνει ως αντίμετρα αποφυγής του ρίσκου μιας κλιμακούμενης κρίσης από την Τουρκία την ανάπτυξη νοοτροπίας εθνικής επιβίωσης, τη σύναψη ισχυρών συμμαχιών αποτροπής με φίλες χώρες, πολιτική και διπλωματική εγρήγορση, αύξηση των εξοπλισμών (όσο το επιτρέπουν τα χειμαζώμενα κρατικά ταμεία) και οικονομικά μέτρα για επάνοδο σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα οι προτάσεις του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ είναι οι εξής:
- Ανάπτυξη νοοτροπίας εθνικής επιβίωσης
- Σύναψη συμμαχιών και διατήρησή τους με φίλες χώρες ή και απειλούμενες λοιπές χώρες
- Πολιτική και διπλωματική εγρήγορση
- Οικονομικά μέτρα για επάνοδο σε ρυθμούς ανάπτυξης
- Μέτρα βελτίωσης του ηθικού του λαού, πληττόμενου από την οικονομική κρίση
- Αύξηση των εξοπλισμών, δομικές αλλαγές ακόμη και στη θητεία με στράτευση στα 18. Δεν πρέπει να αποκλειστεί το θέμα αυξήσεως θητείας και των αλλαγών στον τρόπο εκπαιδεύσεως.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου