Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Εμίρης του Κατάρ: Ανέκδοτο οι επενδύσεις στην Ελλάδα


Σε ελληνο-καταριανό «πόλεμο» εξελίσσεται η προσπάθεια του 
κρατικού ομίλου του Κατάρ Al Rayan να επενδύσει στα νησιά του Ιονίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Real News ο εμίρης του Κατάρ εμφανίζεται εξοργισμένος με τα συνεχή προβλήματα. Μιλώντας σε στενούς συνεργάτες του, μετά από την παρέμβαση του Δημοσίου στην υπόθεση του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο και την αναβολή της δίκης, έκανε λόγο για «εχθρική στάση της Ελλάδας απέναντι στο Κατάρ». Παρότι έχει παραδώσει τα ηνία της χώρας στο γιο του Ταρίμ, ασχολείται προσωπικά με τις επενδύσεις του Ομίλου.
Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εξέφρασε την απορία «πώς μία τόσο φτωχή χώρα, αντί να στηρίζει τις επενδύσεις κάνει ό,τι μπορεί για να τις διώξει», καταλήγοντας στην ίδια συνομιλία ότι «είναι ανέκδοτο οι επενδύσεις στην Ελλάδα».
Το κράτος του Κατάρ προτίθεται να στείλει ηχηρό «μήνυμα» στην Αθήνα και ήδη προσανατολίζεται σε «μπλόκο» των ελληνικών εταιρειών, προκειμένου να μην αναλάβουν ξανά στο μέλλον έργα στο Κατάρ. Στο Εμιράτο δραστηριοποιούνται σήμερα πάνω από 180 ελληνικές εταιρείες, με χιλιάδες Ελληνες εργαζόμενους. «Αν οι άδειες παραμονής των Ελλήνων εργαζομένων δεν ανανεωθούν, θα αναγκαστούν να γυρίσουν στην Ελλάδα», δήλωσε συνεργάτης του εμίρη μιλώντας στην εφημερίδα.

newsbeast.gr