Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

«ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ» ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ BBC ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ!!!
Η διευθύντρια του παιδικού προγράμματος του BBC δήλωσε ότι είναι «υπερήφανη» για το πρόγραμμα αλλαγής φύλου που απευθύνεται σε παιδιά από την ηλικία των έξι ετών, που ακολουθεί την ιστορία ενός φανταστικού μαθητή τρανσέξουαλ που παίρνει χάπια αλλαγής φύλου.Η Alice Webb είπε ότι μέρος του “ρόλου της δημόσιας υπηρεσίας” του BBC ήταν να “τονώσει τη συνομιλία” και ότι το σόου “Just a Girl” (“Μόνο ένα Κορίτσι”) μετέφερε το περιεχόμενό του με έναν “ηλικιακά κατάλληλο τρόπο”.
Τα σχόλια αυτά τα έκανε κατά τη συζήτηση στην επιτροπή επικοινωνίας της βρετανικής βουλής ερωτώμενη πώς οι υπεύθυνοι των παιδικών προγραμμάτων πήραν την απόφαση για το ποια είναι κατά τη γνώμη τους η κατάλληλη ηλικία για να ερευνηθεί μια τέτοια “δύσκολη θεματική”.

BBC

Το σόου, που διατίθεται στην ιστοσελίδα του CBBC, αναδεικνύει τον αγώνα ενός 11χρονου για να εξασφαλίσει τις ορμόνες που θα καταστήσουν ευκολότερη την αλλαγή φύλου αργότερα στη ζωή του σταματώντας την εφηβεία.
Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η έκθεση των παιδικών εγκεφάλων σε τέτοιου είδους αμφιλεγόμενα ζητήματα θα έχουν ως αποτέλεσμα την “πλήρη σύγχυση” των παιδιών.
Μια μητέρα έγραψε στην ιστοσελίδα του “Mumsnet”, ότι η κόρη της είχε απορία για την ταυτότητα του φύλου της και την ρώτησε με “αγωνία, αν αυτό σήμαινε ότι ήταν αγόρι”.

Ένα 4χρονο αγόρι βλέπει τηλεόραση
Μιλώντας μπροστά στους ευγενείς της βρετανικής βουλής, η κα. Webb δήλωσε: “Παίρνουμε εξειδικευμένες συμβουλές από ψυχολόγους για το περιεχόμενο που συναρμολογούμε, το ενώνουμε σε μια μορφή που είναι ηλικιακά κατάλληλη και καλύπτουμε την ιστορική ακολουθία με εξίσου κατάλληλη γλώσσα”.
Είπε ότι το BBC μεταφέρει πληροφορίες με έναν ηλικιακά κατάλληλο τρόπο, “κάτι το οποίο πιστεύουμε ότι διαθέτουμε με αυτό (το σόου) και είμαι πολύ υπερήφανη γι’ αυτό το σόου”.
Πρόσθεσε ότι το BBC έχει το καθήκον “να εξασφαλίσει την τόνωση της συζήτησης – που είναι μέρος του ρόλου της δημόσιας υπηρεσίας μας”.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ