Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

«Πόρτα» και από την Γερμανία στην Τουρκία για ένταξη στην ΕΕ - Κίνδυνος για την Ελλάδα από νέα επέλαση προσφύγων




Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε σε βουλευτές του συντηρητικού Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματός ότι αντιτίθεται στην έναρξη νέων συνομιλιών με την Τουρκία για να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης
που σημαίνει ότι κλείνει την «πόρτα» όπως έγραψε η γερμανική εφημερίδα Bild κάτι που σημαίνει βέβαια κίνδυνος για την Ελλάδα αφού η Τουρκία ετοιμάζεται να «γεμίσει» την χώρα με πρόσφυγες-μετανάστες.

«Οι συνομιλίες έχουν ουσιαστικά λήξει», ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές που συμμετείχαν στην κομματική συνάντηση.

«Η Μέρκελ πρότεινε στα στελέχη του κόμματος να εξηγήσουν ξεκάθαρα αυτή την απόφαση σε ψηφοφόρους που ζητούν να μάθουν τη θέση του κόμματος ως προς την Τουρκία»

Αυτό σημαίνει άμεση εφαρμογή του τουρκικού σχεδίου για την καθημερινή αποστολή 3.000 προσφύγων-μεταναστών ημερισίως στην Ελλάδα όπως αποκαλύπτει και ο βρετανικός Independent ο οποίος επικαλείται πηγές στην ΕΥΠ κάτι που θα γίνει μετά την πλήρη κατάρρευση της συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ

Ήδη σύμφωνα με την ΕΥΠ έχουν ετοιμαστεί εκατοντάδες βάρκες έτοιμες για πλεύση. Ο Ρ.Τ. Ερντογάν έχει απειλήσει με άνοιγμα των συνόρων σε περίπτωση που η ΕΕ σταματήσει την πορεία ένταξης της Τουρκίας.

Αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα αφού οι Ευρωπαίοι έχουν «σφραγίσει» τον βόρειο διάδρομο και Σκόπια και Βουλγαρία έχουν κλείσει τα σύνορά τους

Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ψήφισε το πάγωμα των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου και την αντίδραση της κυβέρνησης Ερντογάν στους αντιφρονούντες.

Αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 60.000 πρόσφυγες ζουν στα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα μετά τον αποκλεισμό τους εδώ με το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την περασμένη εβδομάδα - με 479 ψήφους υπέρ και 37 κατά - να υιοθετήσει μια μη-δεσμευτική πρόταση για την αναστολή των συνομιλιών με την Τουρκία λόγω της "δυσανάλογης" αντίδρασης της κυβέρνησης στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι κατακρίνουν τους διωγμούς του Ερντογάν εναντίον πραξικοπηματιών και δημοσιογράφων μετά το πραξικόπημα, παρότι η Μέρκελ τόνισε την Παρασκευή την ανάγκη να σεβαστεί και η Τουρκία αλλά και η ΕΕ τις δεσμεύσεις μεταξύ τους.

Ο Ερντογάν απειλεί ότι θα ακυρώσει την συμφωνία φιλοξενίας εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών εντός των τουρκικών συνόρων με αντάλλαγμα την υπόσχεση ταχύτερων ενταξιακών συνομιλιών, μετακίνηση τούρκων πολιτών σε χώρες της ΕΕ χωρίς ταξιδιωτική θεώρηση (βίζα) και χρηματοδότηση.

Η Ελλάδα ήδη ταλαιπωρείται με τους 60.000 πρόσφυγες που έχει συγκεντρώσει στο έδαφός της.

Οι περισσότεροι βρίσκονται στα  κέντρα φιλοξενίας στα νησιά του Αιγαίου όπου εδώ και αρκετές ημέρες η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς και ανάβουν καθημερινά πυρκαγιές εν μέσω τπαραχών αφού οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να φύγουν με προορισμό τις βόρειες χώρες και ξεσπούν στην χώρα υποδοχής τους.

Ήδη οι συνθήκες υγιεινής είναι αφόρητες και υπάρχουν δεκάδες κρούσματα μεταδοτικών ασθενειών όπως η ηπατίτιδα.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει στο έδαφός της 3.000.000 πρόσφυγες.

http://www.ksipnistere.com/2016/11/blog-post_7417.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου