Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Βρέθηκαν τα κλεμμένα φάρμακα του ΕΟΠΥΥ


Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια η ληστεία της κεντρικής φαρμακαποθήκης του ΕΟΠΥΥ στην περιοχή του Ρέντη, τη 17η Οκτωβρίου. Υστερα...
από έρευνα που διήρκεσε ένα μήνα, αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη των δραστών της εν λόγω ληστείας. Οι δύο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Νίκαια και Σαλαμίνα, ενώ ένας ακόμη συνεργός τους διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται. Τα κλεμμένα φάρμακα, αξίας 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, βρέθηκαν σε αποθήκη στη Δραπετσώνα. Η ληστεία έγινε το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου στην κεντρική φαρμακαποθήκη του ΕΟΠΥΥ στην οδό Πειραιώς, απ’ όπου τροφοδοτούνται τα φαρμακεία του οργανισμού με ακριβά φάρμακα για σοβαρές ασθένειες. Τρεις ένοπλοι άνδρες είχαν εισβάλει στο κτίριο και με την απειλή όπλου είχαν ακινητοποιήσει και δέσει χειροπόδαρα τον φύλακα. Στη συνέχεια, του είχαν αφαιρέσει τα κλειδιά της αποθήκης αλλά και του αυτοκινήτου του, με το οποίο και είχαν διαφύγει μετά τη ληστεία.

Οι δράστες αφαίρεσαν φάρμακα διαφόρων κατηγοριών παθήσεων (νεφρική ανεπάρκεια, ρευματοειδή αρθρίτιδα, κυστική ίνωση, μεσογειακή αναιμία, σκλήρυνση κατά πλάκας και διάφορες μορφές καρκίνου), η αξία των οποίων διαμορφώνεται στα 1.330.000 ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ.

Για την εξιχνίαση της ληστείας, το αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας συνέστησε ειδική ομάδα έρευνας και εντός ενός μηνός έφθασε στα ίχνη των δραστών. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλληφθέντες –και οι δύο 42 ετών– είχαν πρόθεση να πουλήσουν τα φάρμακα εντός και εκτός Ελλάδας.

Μάλιστα, για να κρύψουν τα κλοπιμαία, είχαν εξασφαλίσει ειδικό χώρο σε αποθήκη στη Δραπετσώνα. Στη διάρκεια των ερευνών της περασμένης Πέμπτης, βρέθηκε στο εσωτερικό της αποθήκης το μεγαλύτερο μέρος της λείας, ενώ επίσης εντοπίστηκε και το αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει από τον φύλακα της αποθήκης του ΕΟΠΥΥ, το οποίο και του επεστράφη.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου