Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Αυτά είναι τα ΑΜΥΘΗΤΗΣ αξίας κλοπιμαία των «μαφιόζων» διαρρηκτών [photos+video]












Σαν καλοδουλεμένη μηχανή λειτουργούσε η εγκληματική οργάνωση που είχε «ρημάξει»...
σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, με ληστείες σε Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη και εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Για την ακρίβεια επρόκειτο για δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες συνεργάζονταν μεταξύ τους με κοινό σκοπό τις κλοπές τις οποίες διέπρατταν με ιδιαίτερο επαγγελματισμό, αχρηστεύοντας μηχανισμούς ασφαλείας και αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, χρηματοκιβώτια και τιμαλφή.


Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγο Χρήστο Παπαζαφείρη, η οργάνωση ήταν διαρθρωμένη σε δομικό μοντέλο «μαφίας οικογενειακού σχήματος», λειτουργούσε με βάση σχεδιασμό, είχε κατανείμει διακριτούς ρόλους και κινούνταν σε προκαθορισμένους χρονικά και γεωγραφικά χώρους και περιοχές.


Η εγκληματική οργάνωση διέθετε επιμέρους βραχίονες που κάλυπταν όλο το πλέγμα της δράσης τους ενώ στο επιχειρησιακό τους σκέλος χρησιμοποιούσαν εξειδικευμένη επιχειρησιακή μεθοδολογία και τεχνογνωσία.



Όπως τόνισε ο κ. Παπαζαφείρης, τα ηγετικά στελέχη του εγκληματικού δικτύου, έχοντας αποκομίσει από την εγκληματική τους δραστηριότητα μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ζούσαν πολυτελή ζωή χωρίς να έχουν επαγγελματική δραστηριότητα ή άλλους πόρους διαβίωσης.


Αυτή, ήταν μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ετών, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 1.000 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες και 37 δικαστικοί λειτουργοί.

Συνελήφθησαν 41 μέλη, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές, μετά από περισσότερες από 60 έρευνες.


Τα νούμερα είναι μυθικά:

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πάνω από 600.000 ευρώ σε μετρητά, 120 κιλά ασημιού σε ράβδους, φύλλα χρυσού, χρυσές λίρες, πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων μεγάλης αξίας και περισσότερα από 60 πολυτελή οχήματα.


Τα μέλη του εγκληματικού δικτύου εμπλέκονται σε εκατοντάδες περιπτώσεις ληστειών και διαρρήξεων, ενώ το οικονομικό όφελος που αποκόμισαν εκτιμάται ότι ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής έχουν συνδεθεί προανακριτικά με 300 περίπου υποθέσεις.

Δείτε το βίντεο της Αστυνομίας, με κατασχεμένα τιμαλφή και άλλα αντικείμενα:



«Χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα τεχνάσματα»

Όπως τόνισε στη σχετική ενημέρωση, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ Ιωάννα Ροτζιώκου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προωθούσαν τα κλοπιμαία σε συγκεκριμένους κλεπταποδόχους, οι οποίοι έχοντας αναπτύξει «κατάλληλο δίκτυο πελατών», τα διέθεταν στην αγορά, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό μεγάλα παράνομα οικονομικά οφέλη, που διαμοιράζονταν με τα μέλη της οργάνωσης.

Με τον τρόπο αυτό, τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων είχαν καταφέρει να διατηρούν στη κατοχή τους, για ελάχιστο χρονικό διάστημα, τα κλοπιμαία, ώστε να μην είναι δυνατή η διασύνδεσή τους με τις κλοπές που είχαν διαπράξει, σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου.


Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα τεχνάσματα, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών και να αποφεύγουν τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους. Συγκεκριμένα παρακολουθούσαν τις συχνότητες του κέντρου της Άμεσης Δράσης μέσω ασυρμάτων, στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνταν, με σκοπό την άμεση ενημέρωση των συνεργών τους και την έγκαιρη διαφυγή τους σε περίπτωση κινητοποίησης των αστυνομικών δυνάμεων. Μάλιστα, γνώριζαν πολύ καλά την κωδικοποίηση των σημάτων και των εντολών των ενδοασυρματικών επικοινωνιών, για τις οποίες είχαν ενημερωθεί από τους αστυνομικούς συνεργούς τους.











Εν τω μεταξύ, προθεσμίες για Δευτέρα και Τρίτη έλαβαν προκειμένου να απολογηθούν οι 37 από τους 89 εμπλεκόμενους στο πολυπλόκαμο κύκλωμα που «θέριζε» σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου