Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Δείτε σε ποια χώρα θα δίνονται 1.320 δολάρια το μήνα σε κάθε πολίτη για να μειωθεί η φτώχεια! 'Εχουμε μείνει πίσω...





Πιλοτικό πρόγραμμα μεν, αλλά έχει τα οφέλη του...




Επαρχία του Καναδά σκοπεύει να εφαρμόσει πρόγραμμα για τη μείωση της φτώχειας, δίνοντας 1.320 δολάρια το μήνα σε κάθε πολίτη.


Για να μην ψάχνεστε για που να κλείσετε εισιτήρια, σύμφωνα με τον Independent η επαρχία αυτή είναι το Οντάριο και η επαρχιακή κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι διεξάγει δημόσια διαβούλευση για το έργο συνολικού ύψους 25 εκατ. δολαρίων για τους επόμενους δύο μήνες, τα οποία θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις πληρωμές από την κοινωνική πρόνοια για τα άτομα ηλικίας 18 έως 65 ετών.

500 δολάρια παραπάνω στα άτομα με αναπηρίες


Οι άνθρωποι με αναπηρίες θα λαμβάνουν 500 δολάρια παραπάνω σύμφωνα με το πρόγραμμα. Τα άτομα δε που κερδίζουν λιγότερα από 22.000 δολάρια το χρόνο, θα δουν το εισόδημά τους να αυξάνεται τόσο ώστε να φτάσουν το όριο αυτό.
Η έκθεση για το πιλοτικό πρόγραμμα υποβλήθηκε από τον Συντηρητικό πρώην γερουσιαστή Hugh Segal, ο οποίος πρότεινε το σχέδιο να δοκιμαστεί σε τρεις περιοχές: στα βόρεια, τα νότια και μεταξύ των κοινοτήτων που ζουν ιθαγενείς στο Οντάριο.

Ο κ. Segal επιβεβαίωσε ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2017, θα είναι εθελοντικό και υποσχέθηκε ότι «κανείς δεν θα είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση, χάρης στο πιλοτικό αυτό πρόγραμμα».
Το πρόβλημα της φτώχειας είναι αρκετά έντονο σε περιοχές του Καναδά. Σύμφωνα με την UNICEF, ένα στα πέντε παιδιά ζει σε συνθήκες φτώχειας και σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση περίπου 1.500 Καναδοί δηλώνουν θετικοί στην ιδέα του βασικού αυτού εισοδήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου