Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΧΙΛΑΡΙ! ΟΠΑΔΟΙ ΤΩΝ...''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ'' ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΝΥΧΤΑ!


Ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν για πρώτη φορά στο Οβάλ Γραφείο για να συναντήσει τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα...
στη λεωφόρο Πενσιλβανία εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν. Αργότερα, οι ΗΠΑ έζησαν άλλη μια νύχτα διαδηλώσεων κατά του νεοεκλεγέντα προέδρου και ούτε αυτή τη φορά έλειψαν τα επεισόδια.



Είναι πολλοί εκείνοι που δεν μπορούν να πιστέψουν πως για τα επόμενα τέσσερα χρόνια η τύχη της χώρας τους (και οι κωδικοί για τα πυρηνικά της) θα βρίσκονται στα χέρια του εκκεντρικού πολυεκατομμυριούχου. Που ναι μεν στις πρώτες μέρες μετά την εκλογή του έχει αλλάξει ύφος και εμφανίζεται ενωτικός και... συστημικός αλλά που από τη μια στιγμή στην άλλη μπορεί να γίνει ο άνθρωπος που όλοι ξέρουν.


Έτσι, για ακόμη ένα βράδυ, οι δρόμοι πολλών πόλεων των ΗΠΑ γέμισαν κόσμο. Γέμισαν ανθρώπους με πλακάτ που έγραφαν «όχι ο πρόεδρός μου» και συνθήματα κατά του Τραμπ.


Διαδηλώσεις έγιναν στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ: στην Ουάσιγκτον, τη Βαλτιμόρη, τη Φιλαδέλφεια, αλλά και τη Νέα Υόρκη αλλά και στη δυτική ακτή: στο Λος Άντζελες, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Όκλαντ στην Καλιφόρνια, αλλά και στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.


Δεν έλειψαν ούτε και αυτή τη φορά τα επεισόδια και οι βανδαλισμοί αυτοκινήτων. Πάντως, οι διαδηλώσεις ήταν λιγότερο ογκώδεις από εκείνες της Τετάρτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου