Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη: «Θα ανοίξουμε τα σύνορα – Βάλτε το καλά στο κεφάλι σας»


Νέες απειλές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άνοιγμα των συνόρων από την Τουρκία που θα οδηγήσουν στο να «πλημμυρίσει» η Ευρώπη με πρόσφυγες και μετανάστες εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες μετά τις αντίστοιχες απειλές του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής (25/11/2016) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι θα ανοίξει τα σύνορα για να επιτρέψει τη διέλευση των προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, την επομένη της ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας.

«Ακούστε καλά. Εάν προχωρήσετε περαιτέρω, αυτά τα σύνορα θα ανοίξουν, βάλτε το καλά στο κεφάλι σας», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη.
«Τρία εκατομμύρια πρόσφυγες εμείς τους δίνουμε τροφή. Τι θα συμβεί αν ανοίξει τις πύλες η Τουρκία; Αν προχωρήσετε ακόμα περισσότερο με τις αποφάσεις σας, οι συνοριακές πύλες θα ανοίξουν» κατέληξε ο Ερντογάν.
Στον Τούρκο πρόεδρο απάντησε το μεσημέρι της Παρασκευής (25/11/2016) η εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας.

Οι απειλές του Γιλντιρίμ

Η νέα προκλητική στάση του προέδρου της Τουρκίας, έρχεται, στην ουσία, λίγες ώρες μετά τις απειλές που εκτόξευσε κι ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος αντιδρώντας στο ψήφισμα της Ευρωβουλής δήλωσε χθες, Πέμπτη (24/11) ότι «εάν οι πρόσφυγες περάσουν τα τουρκικά σύνορα, θα πλημμυρίσουν την Ευρώπη και θα την κατακλύσουν, και η Τουρκία το αποτρέπει αυτό».
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας προειδοποίησε τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι χωρίς τη βοήθεια της Άγκυρας η Ευρώπη μπορεί να «πλημμυρίσει» με κύματα μεταναστών, σημειώνοντας πως η διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην ΕΕ θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ πιο επιβλαβής για τη Γηραιά Ήπειρο από ό,τι στην Τουρκία.
«Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Αν οι πρόσφυγες διασχίσουν τα σύνορα μας, θα πλημμυρίσουν και θα κατακλύσουν την Ευρώπη και η Τουρκία αποτρέπει αυτό να συμβεί», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν ζωντανά από τηλεοπτικούς σταθμούς, προσθέτοντας: «Δέχομαι ότι η διακοπή των σχέσεων με την Ευρώπη θα βλάψει την Τουρκία, αλλά η ζημιά θα είναι πενταπλάσια έως και εξαπλάσια για την Ευρώπη».
«Αναμένουμε από τους Ευρωπαίους ηγέτες να αντισταθούν σε αυτήν την έλλειψη οράματος. Η ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να συνεχίσει το μελλοντικό όραμά με την Τουρκία ή χωρίς αυτήν», κατέληξε. 


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/748832/ektakto-o-erntogan-apeilei-tin-eyropi-tha-anoixoyme-ta-synora-valte-to-kala-sto-kefali-sas#ixzz4R3NeDOtB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου