Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Επίσκεψη Ομπάμα: Τα μέτρα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και το πρόγραμμα


"Φρούριο" η Αθήνα, λόγω της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλη την πόλη. Πώς
θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς. Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά
Adtech Ad
Φτάνει στην Ελλάδα ο Μπαράκ Ομπάμα, πρώτος σταθμός στο τελευταίο του ταξίδι στην Ευρώπη ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ θα ακολουθήσει η επίσκεψή του στη Γερμανία.

AdTech Ad

Ο Μπαράκ Ομπάμα, είναι ο τέταρτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Αθήνα, δεκαεπτά χρόνια μετά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον, και φέρει στις αποσκευές του ένα σαφές μήνυμα στήριξης της ελληνικής προσπάθειας για ελάφρυνση του χρέους καθώς και αναγνώριση του σταθεροποιητικού ρόλου που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.
Κατά την πρώτη μέρα της διήμερης επίσημης επίσκεψης του στην Ελλάδα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στις 13:30, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στις 14:30, θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα τον υποδεχθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον οποίο θα έχει διευρυμένες συνομιλίες και θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.
Στις 19:30, θα παρακαθίσει σε δείπνο, που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, ενώ για αύριο Τετάρτη το πρόγραμμα του Αμερικανού Προέδρου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

ΜΈΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΊΑΣ

Οι ελληνικές και οι αμερικανικές αρχές έχουν καταρτίσει λεπτομερές σχέδιο για την ασφαλή παραμονή του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα.
Από το πρωί της Δευτέρας, τέθηκαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας με περιπολίες περίπου 4.500 αστυνομικών, ενώ στην Αθήνα έχουν φτάσει περισσότεροι από 500 Αμερικανοί πράκτορες και ελεύθεροι σκοπευτές.
Άνδρες της ασφάλειας, της ΕΥΠ και της αντιτρομοκρατικής καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Αμερικανού Προέδρου θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία, ενώ ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών θα αποτελούν τον προπομπό στα σημεία επίσκεψης του κ. Ομπάμα.
Επίσης, έχουν φτάσει, από την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, με μεταγωγικά αεροσκάφη, στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας οι θωρακισμένες λιμουζίνες του Αμερικανού Προέδρου και της συνοδείας του, βαρύς οπλισμός που θα φέρουν οι συνοδοί του και οι ομάδες κρούσης που θα επιτηρούν τα σημεία που θα κινηθεί, καθώς και πολλά βοηθητικά αυτοκίνητα, βαν και ΙΧ, με υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, που περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, μηχανήματα εντοπισμού και εξουδετέρωσης βομβών, απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών. Ακόμη, μαζί με το υπόλοιπο υλικό έχει έρθει κι ένα ελικόπτερο.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΈΣ ΡΥΘΜΊΣΕΙΣ

Στα σημεία που θα κινηθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος θα αποκλείεται η περιοχή, τουλάχιστον πριν από μισή ώρα και θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές, σε ταράτσες και άλλα επίκαιρα σημεία, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκεται, για παν ενδεχόμενο, ένα κινητό νοσοκομείο με 150 ατόμων, που έχει φτάσει, από τις ΗΠΑ.
Ακόμα και οι ελληνικές υπηρεσίες θα ενημερώνονται την τελευταία στιγμή από τους επιτελείς της ομάδας ασφάλειας του κ. Ομπάμα για τις μετακινήσεις του, ενώ μόνο η συνοδεία του και οι άνδρες ασφάλειας είναι περίπου 300 άτομα.
Από ελληνικής πλευράς, στα μέτρα θα συμμετάσχουν 4.500 άτομα, που θα συνοδεύουν τον Αμερικανό Πρόεδρο, θα αποκλείουν περιοχές και δρόμους και θα παρέχουν κάλυψη με κάθε τρόπο.
Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΑΔΑ, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο, θα γίνονται σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, από το αεροδρόμιο μέχρι το ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει ο Αμερικανός Πρόεδρος, σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.
Συγκεκριμένα, θα κλείνουν δρόμοι για να περάσει ο υψηλός επισκέπτης με τη συνοδεία του και θα ανοίγουν μετά από κάποιο διάστημα, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστή η χρονική στιγμή που θα συμβαίνει η κάθε παρέμβαση.
Πάντως, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.
Από την ΕΛΑΣ, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

ΜΈΣΑ ΜΑΖΙΚΉΣ ΜΕΤΑΦΟΡΆΣ

Χωρίς μετρό είναι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί η Αθήνα λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων. Αμέσως μετά τη λήξη της στάσης εργασίας οι σταθμοί «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής, «Ακρόπολη» και «Συγγρού"-Φιξ» θα παραμείνουν κλειστοί έως τις απογευματινές ώρες, λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου. Οι συρμοί θα διέρχονται κανονικά από τους σταθμούς αυτούς αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις. Οι παραπάνω σταθμοί θα ανοίξουν, κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ.
Επίσης, το πρώτο δρομολόγιο από «Αγία Μαρίνα» προς «Αεροδρόμιο» θα αναχωρήσει στις 10:56 ενώ από Αεροδρόμιο προς Αθήνα στις 12:00.
Ακινητοποιημένοι είναι και οι συρμοί του τραμ από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9 το βράδυ.
Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του σιδηροδρόμου ενώ πιθανές τροποποιήσεις καθυστερήσεις θα υπάρξουν σε δρομολόγια λεωφορειακών γραμμών και τρόλεϊ. Αλλαγές, επίσης, θα υπάρξουν ,από τις 10 πμ και ως την άφιξη του Αμερικανού Προέδρου, στα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου προς το αεροδρόμιο.
Τα παραπάνω μπορεί να τροποποιηθούν κατόπιν νεώτερων μέτρων της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΚΛΕΙΣΤΆ ΣΧΟΛΕΊΑ

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο πολλά σχολεία του δήμου Αθηναίων λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ και τα οποία καθιστούν αδύνατη την προσέλευση ή αναχώρηση των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού τους. Ειδικότερα, ο δήμος Αθηναίων, μετά από εισήγηση των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, αποφάσισε να μη λειτουργήσουν σήμερα και αύριο τα εξής σχολεία:
1. Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών ΠΣΠΑ στην οδό Σκουφά 43.
2. 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας στην οδό Π. Κυριακού 10.
3. 15ο Νηπιαγωγείο Αθήνας στην οδό Π. Κυριακού 10.
4. 1ο 12/ θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) στην οδό Μαρασλή 4.
5. 35ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας στην οδό Κωλέττη 34
6. 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στην οδό Καλλισπέρη 1
7. 27ο Νηπιαγωγείο Αθηνών στην οδό Καλλισπέρη 1
8. 46ο Νηπιαγωγείο Αθηνών στην οδό Αδριανού 106-108
9. 74ου Δημοτικό Σχολείο Αθηνών "Βασίλειος Καμπάνης" στην οδό Αδριανού 106-108
10. Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) στην οδό Μαρασλή 4
11. Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) στην οδό Μαρασλή 4
12. 95ο Νηπιαγωγείο Αθηνών, στην οδό Κωλέττη 34
13. 14ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΚΙΩΝΗΣ»
14 10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
15. 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αθηνών
16. 2ο ΕΠΑΛ Αθηνών
17. 5ο Γυμνάσιο Αθηνών
18. 46ο Γυμνάσιο Αθηνών
19. 46ο ΓΕΛ Αθηνών
20. 26ο ΓΕΛ Αθηνών
21. 26ο Γυμνάσιο Αθηνών
22. 1ο Πειραματικό Γυμνασίου Αθηνών
23. 2ο Πειραματικό Γυμνασίου Αθηνών
24. 2ο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών
25. Ε.Ε.Ε.Ε. Κωφών και Βαρηκόων
26. Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Α' Αθήνών.
Επίσης, την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, λόγω του εορτασμού της επετείου για τη φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν θα λειτουργήσουν τα παρακάτω σχολεία:
1) Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κωφών Βαρηκόων Αθήνας
2) 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
3) 15ο Νηπιαγωγείο Αθηνών
4) Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Αθηνών
5) 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αθηνών
6) 2ο ΕΠΑΛ Αθηνών
7) 5ο Γυμνάσιο Αθηνών
8) 46ο Γυμνάσιο Αθηνών

ΣΥΓΚΕΝΤΡΏΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΊΑΣ

Για σήμερα στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πολυτεχνείο και στη συνέχεια πορεία προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ, με αφορμή την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα από την ΛΑΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες κινήσεις, ενώ στις 6.30 μμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει ανακοινώσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Σύμφωνα με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής σήμερα και αύριο απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας και περιμετρικά σε μεγάλη ακτίνα, λόγω της επίσκεψης του Αμερικανού Προέδρου, καθώς και σε όλες τις διαδρομές που θα ακολουθήσει κατά τις μετακινήσεις του, από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, όπου και θα διαμείνει.
Το μόνο κομμάτι της Αθήνας στο οποίο δεν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και πορείες, είναι ουσιαστικά η Ομόνοια και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, αλλά και εκεί υπάρχει επιτήρηση από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου