Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Δεν προσελήφθη από την αστυνομία λόγω τατουάζ και τώρα...



Αποζημίωση 88.146 ευρώ θα λάβει ειδικός φρουρός

Αποζημίωση ύψους... 88.146 ευρώ θα λάβει ειδικός φρουρός ο οποίος δεν προσελήφθη στην αστυνομία το 2009 γιατί είχε τατουάζ.

Ο άντρας προσέφυγε, όπως και άλλοι συνάδελφοί του, στη Δικαιοσύνη και κατάφερε να δικαιωθεί. Έγινε έτσι ο πρώτος ειδικός φρουρός που έλαβε και επίσημα τους μισθούς που στερήθηκε για σχεδόν οχτώ χρόνια που βρισκόταν εκτός αστυνομίας, χωρίς δική του ευθύνη, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Η απόφαση του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής της Διεύθυνσης Οικονομικών της ΕΛ.ΑΣ. εκδόθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2016 και αναφέρει: «Εγκρίνουμε την καταβολή αποζημίωσης ύψους 88.146 ευρώ στον εν ενεργεία Σ.Λ., προς αποκατάσταση της περιουσιακής ζημίας που υπέστη, λόγω της παράνομης παράλειψης των οργάνων του Ελληνικού Δημοσίου να τον προσλάβει αναδρομικώς από 1-7-2009 έως 5-3-2016 στην Ελληνική Αστυνομία. Η δαπάνη βαρύνει τον προϋπολογισμό του έτους 2016».

Ο Σ.Λ., ο οποίος έχει τατουάζ σε μη εμφανές σημείο του σώματος, ύστερα από σχεδόν 8 χρόνια εισήχθη στην αστυνομία, κάτι που δεν είχε καταφέρει το 2009, όταν η αίτησή του είχε απορριφθεί από την αρμόδια επιτροπή, η οποία βασίστηκε σε υπουργική απόφαση (Β’ 1359/08) που ανέφερε ότι οι υποψήφιοι ειδικοί φρουροί δεν θα πρέπει να φέρουν δερματοστιξία στο σώμα τους.

Η παράγραφος του άρθρου που προέβλεπε το 2008 την απαγόρευση των τατουάζ κρίθηκε τον Ιανουάριο του 2015 από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως ανεδαφική.

Έτσι, το ΣτΕ απεφάνθη ότι πρέπει να γίνουν δεκτές οι προσφυγές των υποψηφίων ειδικών φρουρών που διεγράφησαν από τον πίνακα επιτυχόντων και κατά συνέπεια πρέπει να ακυρωθούν ως μη νόμιμα αιτιολογημένες οι παραλείψεις των προσλήψεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου