Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Γιατί είναι στον «αέρα» η διάσωση της Μαρινόπουλος




Μπροστά σε ένα νέο θρίλερ βρίσκεται η διάσωση του Μαρινόπουλου καθώς τα χρήματα τελείωσαν, ενώ το Πρωτοδικείο δεν έχει εγκρίνει την απόφαση για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας. Η απόφαση είναι απαραίτητη για να ανοίξουν οι τράπεζες την κάνουλα.
Πλέον εξαντλήθηκε η ενδιάμεση χρηματοδότηση της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕ, η οποία είχε προβλεφθεί από την συμφωνία μεταξύ των τραπεζών της οικογένειας Μαρινόπουλου και της Σκλαβενίτης ΑΕΕ, μετά από την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζομένους της υπό διάσωση αλυσίδας σούπερ μάρκετ.
Πλέον, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν υπάρχουν τα χρήματα για την καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου.

Η εκκρεμούσα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας -από την οποία εξαρτάται και η αποδέσμευση των συμφωνηθέντων ποσών με τις τράπεζες- δεν είναι σαφές πότε θα εκδοθεί.
Ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2017, αλλά δεν είναι σαφές αν όντως αυτό πρόκειται να συμβεί.
Πρακτικά, η μεγαλύτερη προσπάθεια διάσωσης επιχείρησης στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, βρίσκεται στον «αέρα».
Έτσι κινδυνεύουν 10.800 άμεσες θέσεις εργασίας της Μαρινόπουλος ΑΕ, εκατοντάδες επιχειρήσεις - προμηθευτές της και δεν θα πέσουν στην αγορά, όπως προβλεπόταν στο πρώτο δίμηνο του 2017 περί τα 350 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι βάσει της αρχικής συμφωνίας στην ενδιάμεση χρηματοδότηση συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ συμμετείχαν με 55 εκατ. ευρώ οι τράπεζες, με 15 εκατ. ευρώ ο Σκλαβενίτης και με 10 εκατ. ευρώ ο Μαρινόπουλος. Τα χρήματα είχαν προϋπολογισθεί για τις ανάγκες λειτουργίας του Μαρινόπουλου έως τις 30 Νοεμβρίου 2016.
Την ίδια ώρα, χαμηλές παραμένουν οι πωλήσεις στα 80 καταστήματα του Μαρινόπουλου, τα οποία διαθέτουν περί τους 3.000 βασικούς κωδικούς προϊόντων, τη λειτουργία των οποίων βεβαίως έχει αναλάβει ο Σκλαβενίτης. Σε κάποια καταστήματα παρατηρείται κάποια κίνηση, σε άλλα όχι και τούτο εξαρτάται από την περιοχή.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου