Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕ 2.560 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ 16 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ Η ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ! ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!









Αν και το νεοσυσταθέν Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη στεγάζεται μέσα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, αποσπάστηκαν ήδη σε αυτό 16 αστυνομικοί

Με τα ποσοστά της εγκληματικότητας να βρίσκονται στα ύψη, τη μισή αστυνομική δύναμη της πόλης να απασχολείται στα 11 hot spots που είναι εγκατεστημένα στην ευρύτερη περιοχή και τα Αστυνομικά Τμήματα να αντιμετωπίζουν
σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό, το σήμα που εστάλη την περασμένη Πέμπτη από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προς τα Α.Τ. και το οποίο αφορούσε στη μετακίνηση 16 αστυνομικών στην υπηρεσία φύλαξης του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης εξαιτίας της λειτουργίας του νεοσύστατου Πρωθυπουργικού Γραφείου ήταν επόμενο να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.
Γιατί οι 16 αυτοί ένστολοι αντί να κυνηγούν εγκληματίες και λοιπούς παράνομους ή να περιπολούν στην πόλη ενισχύοντας στους πολίτες το αίσθημα της ασφάλειας, αναγκάζονται τώρα να καλύπτουν πρωινές, απογευματινές και βραδινές βάρδιες στην είσοδο και στα γραφεία του υπουργείου επί της οδού Προξένων. Πρόκειται για το καλύτερα φυλασσόμενο κτίριο στη συμπρωτεύουσα μετά το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην Τσιμισκή. Μοτοσικλετιστές της Ομάδας Ζ στο πεζοδρόμιο μπροστά από το υπουργείο και ένα κουβούκλιο στην είσοδό του, με τρεις ακόμα ένστολους να ελέγχουν ποιος μπαίνει και βγαίνει καταγράφοντας τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών είναι καθημερινή εικόνα. Η αστυνομική παρουσία είναι έντονη και στο εσωτερικό του κτιρίου, καθώς στον δεύτερο όροφο στεγάζεται το γραφείο της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά.
Ωστόσο, από την προηγούμενη Πέμπτη ήρθαν να προστεθούν 16 επιπλέον αστυνομικοί στο ήδη καλά φυλασσόμενο υπουργείο.
Ανδρες που προέρχονται από τα μάχιμα Αστυνομικά Τμήματα, τα Τμήματα Ασφαλείας και τα Τμήματα Τροχαίας του Νομού Θεσσαλονίκης. Σε πρότερες καλές εποχές η είδηση της μετακίνησης αστυνομικών οργάνων σε ένα υπουργείο ενδεχομένως να μη φιλοξενούνταν ούτε στα μονόστηλα των εφημερίδων. Σήμερα, όμως, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Ειδικά στη συμπρωτεύουσα που αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις στα ήδη υποστελεχωμένα Αστυνομικά Τμήματα και τις υπηρεσίες. Με ένα μεγάλο μέρος της αστυνομικής δύναμης της πόλης να είναι επιφορτισμένο με την ομαλή λειτουργία των 11 Ανοιχτών Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών και την εγκληματικότητα γενικότερα, οι αστυνομικοί αντί να κινούνται στον δρόμο, εκεί όπου δίνεται η μάχη κατά του εγκλήματος, πηγαίνουν να φυλάξουν ένα κτίριο. Μάλιστα όταν εστάλη το σήμα για τη μετακίνησή τους, ουδείς δήλωσε πρόθυμος να εγκαταλείψει την υπηρεσία του. Γι’ αυτό οι διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν τη διαδικασία της κλήρωσης! Ως επικεφαλής της ομάδας των αστυνομικών επιλέχθηκε ένας ανθυπαστυνόμος που ήταν στην εξωτερική φύλαξη του Μεγάρου Μαξίμου. Ενώ αρχικά είχε μετατεθεί από την Αθήνα στην υπηρεσία φύλαξης του αεροδρομίου «Μακεδονία» τον μετέθεσαν στην υπηρεσία φύλαξης του υπουργείου εξαιτίας της προϋπηρεσίας του. Πλέον στην είσοδο του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης οι επισκέπτες υφίστανται έλεγχο αεροδρομίου, καθώς εκεί έχει τοποθετηθεί μαγνητική πύλη με ακτίνες Χ που ανιχνεύει μέταλλα και εκρηκτικές ύλες. Το παράδοξο είναι ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν γίνει έκτακτες μεταθέσεις αστυνομικών από την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας στη Θεσσαλονίκη, 27 συνολικά, κυρίως για να καλυφθούν οι ανάγκες για τη φύλαξη των hot spots. Την περασμένη βδομάδα, όμως, οι 16 από τους 27 αστυνομικούς που είχαν μετατεθεί σε διάφορες υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης ενημερώθηκαν ότι αποσπάστηκαν στη φύλαξη του υπουργείου. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, υπάρχει αστυνομική φύλαξη και εντός του Πρωθυπουργικού Γραφείου.
no1
Τρεις από τους αποσπασμένους αστυνομικούς δίπλα στη μαγνητική πύλη που τοποθετήθηκε στην είσοδο του υπουργείου ώστε οι επισκέπτες να περνούν από ελέγχους αεροδρομίου
Ο ειδικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Θεόφιλος Παπαδάκης, επιβεβαιώνει τη μετακίνηση των 16 αστυνομικών από μάχιμες υπηρεσίες και Αστυνομικά Τμήματα της πόλης στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού. Επισημαίνει τα πολύ σοβαρά υπηρεσιακά προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω των  μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, που τώρα διογκώνονται εξαιτίας της μετακίνησης των αστυνομικών δυνάμεων στο Πρωθυπουργικό Γραφείο.
«Η μετακίνηση αστυνομικών από διάφορα τμήματα μάχιμων υπηρεσιών στη φύλαξη του Πρωθυπουργικού Γραφείου, που ήδη ως υφυπουργείο φυλάσσεται καθημερινά σε 24ωρη βάση επαρκώς, στερεί από τις γειτονιές και τους δρόμους της Θεσσαλονίκης αυτούς τους αστυνομικούς, με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων της συμπρωτεύουσας», τονίζει ο ειδικός γραμματέας της ΠΟΑΣΥ. Και προσθέτει: «Η αύξηση της εγκληματικότητας στον Νομό Θεσσαλονίκης, η λειτουργία 11 hot spots και το κομβικό γεωγραφικό σημείο της Θεσσαλονίκης ως κέντρο της Βόρειας Ελλάδας και ως δεύτερο αστικό κέντρο της χώρας, επιβάλλουν την άμεση ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης. Κρίνεται απαραίτητο να πραγματοποιηθεί άμεσα έκτακτη μετάθεση αρκετών αστυνομικών μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Η γενική αρχή θα πρέπει να είναι σε κάθε περίπτωση ο αστυνομικός να είναι στον δρόμο στην υπηρεσία του πολίτη και όχι στη φρούρηση επίσημων προσώπων, κτιρίων και κέντρων προσφύγων».

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου