Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Δεν αποκλείει πρόωρες εκλογές ο Ζουράρις



Δεν αποκλείει...
τις πρόωρες εκλογές ο υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., Κώστας Ζουράρις. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ζουράρις παραδέχτηκε πως οι πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους χαμηλοσυνταξιούχους ενδέχεται να έχουν άρωμα εκλογών.

«Το πρώτο άρωμα είναι το άρωμα του χρήματος το οποίο θα πέσει στις τσέπες των μικροσυνταξιούχων. Αν υπάρχει και άρωμα εκλογών, θα το δούμε», δήλωσε ο υφυπουργός.

Σε σχέση με την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο κ. Ζουράρις επισημαίνει πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη για μετωπική σύγκρουση με τους δανειστές, στην περίπτωση που δείξουν αδιαλλαξία και δεν τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.

Όσον αφορά τις συνεχόμενες προκλήσεις των Τούρκων, ο κ. Ζουράρις εμφανίστηκε καθησυχαστικό: «Αφενός η εγρήγορση μας είναι σε υψηλά επίπεδα, αφετέρου πρόκειται για μια εσωτερική τους ιστορία, βιώνουν έναν εμφύλιο σπαραγμό, οπότε δεν ανησυχώ ιδιαίτερα. Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για το Αιγαίο αλλά για τα πετρέλαια της Μοσούλης, γι' αυτό και αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάνης».

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον Ερντογάν «κοινωφελή δικτάτορα», δανειζόμενος τον ορισμό από τα «Πολιτικά» του Αριστοτέλη, διότι, σύμφωνα με τον κ. Ζουράρι, ο Ερντογάν εκφράζει κοινωφελές έργο και όχι ίδιον συμφέρον.

Παράλληλα, ο ίδιος σημειώνει ότι ο κ. Ερντογάν είναι επικεφαλής μιας τάσης η οποία έχει ευρύτατη λαϊκή αποδοχή, οπότε είναι δύσκολο να τον χαρακτηρίσεις δικτάτορα.

Αναφορικά με τα θέματα του υπουργείου, ο κ. Ζουράρις επαναφέρει την πρότασή του για ένταξη του μαθήματος των αρχαίων ελληνικών στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό υπό τη μορφή παιχνιδιού, ενώ προαναγγέλλει τη δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών στην Α’ και Β’ Γυμνασίου και Λυκείου.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2016/12/blog-post_1378.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου