Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΕΧΟΥΝ ΧΤΥΠΗΣΕΙ «ΚΟΚΚΙΝΟ» Εξακόσιες χιλιάδες οι… λιποτάκτες στις Τούρκικες ένοπλες δυνάμεις


Την πραγματικά εντυπωσιακή είδηση ότι οι λιποταξίες στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χτυπήσει «κόκκινο» και 
έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο πρόσφατα φτάνοντας στο ανώτατο νούμερο των εξακοσίων χιλιάδων, κάνει η τουρκική εφημερίδα, Milliyet. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, οι επίσημοι λιποτάκτες που ενώ πήραν κλήση δεν παρουσιάστηκαν είναι 520 χιλιάδες, ενώ υπάρχουν και άλλες 80 χιλιάδες που ήδη έχουν κηρυχτεί ανυπότακτοι, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία μέχρι και εσχάτης προδοσίας. Μάλιστα για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αποφασίστηκε οι ποινές για τους λιποτάκτες να γίνουν πιο αυστηρές, ενώ υπάρχει γενικότερο πρόβλημα ελέγχου της κατάστασης.
Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια με την εξάπλωση του εσωτερικού πολέμου με το κουρδικό ΡΚΚ και καθημερινά υπάρχουν θύματα ανάμεσα στις τάξεις του στρατού και παράλληλα με το άνοιγμα των πολεμικών μετώπων στην Συρία και τελευταία στο Ιράκ, που επίσης έχουν προκαλέσει νέο μεγάλο κύμα λιποταξιών.

Υπήρχε και παλαιοτέρα μεγάλο πρόβλημα με τις λιποταξίες, αλλά τώρα το πρόβλημα έχει γιγαντωθεί και έχει πάρει κυριολεκτικά ανεξέλεγκτες διαστάσεις ενώ δεν φαίνεται κανένα σημάδι ότι θα εξομαλυνθεί, καθώς η υπερφίαλη πολιτική του Ερντογάν προκαλεί όλο και περισσότερες πολεμικές συγκρούσεις. Η κατάσταση αυτή, καθώς και οι χιλιάδες διώξεις στελεχών των ενόπλων δυνάμεων μετά το αποτυχών πραξικόπημα, δημιουργεί μια πραγματικά προβληματική εικόνα στον στρατό.



Πηγή: Nikosxeiladakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου