Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ. ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ!


091216 EXARXEIA




Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες στην περιοχή των Εξαρχείων, αφού πλέον η κατάσταση με τους κουκουλοφόρους και τα επεισόδια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Μία ημέρα μετά τις καταστροφές και τους βανδαλισμούς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου...




Οι μαρτυρίες των κατοίκων συγκλονίζουν. Ταμπουρώνονται στα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη μανία των κουκουλοφόρων, έχει χρειαστεί να μεταφερθούν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα, οι περιουσίες τους καταστρέφονται, ενώ η γειτονιά τους μετατρέπεται συνεχώς σε ένα πεδίο μάχης. Μάλιστα ρίχνουν ευθύνες στην πολιτεία και την αστυνομία καθώς όπως υποστηρίζουν «έχουν αποφασίσει να γίνονται όλα τα επεισόδια στα Εξάρχεια». 

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από την περιοχής. Σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων και κατεστραμμένες προσόψεις πολυκατοικιών από πέτρες και μάρμαρα, καμμένα αυτοκίνητα από μολότοφ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στα παρτέρια. Η πολυκατοικία είχε γεμίσει κουκουλοφόρους -Ταμπουρώθηκα με τα παιδιά μου. Μία κάτοικος των Εξαρχείων ανέφερε πως όταν ξέσπασαν τα επεισόδια η πολυκατοικία στην οποία μένει γέμισε με κουκουλοφόρους.

Οι καπνοί και τα χημικά έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική και για ακόμα μία φορά αναγκάστηκε να ταμπουρωθεί στο σπίτι της προκειμένου να προφυλάξει τα παιδιά της. «Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 8. Ταμπουρωθήκαμε στο σπίτι με τα παιδιά μου.



Σε λίγο η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική δεν μπορούσαμε να ανασάνουμε από τους καπνούς και τα χημικά. Έξω από το σπίτι δεν μπορούσαμε να βγούμε γιατί μέσα στην πολυκατοικία βρίσκονταν κουκουλοφόροι. Έκλεισα τα πατζούρια, τα παράθυρα και τις πόρτες των δωματίων. Δεν πάει άλλο. Κάθε φορά που έχει πορεία επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό.

Έχουν αποφασίσει να γίνονται όλα τα επεισόδια στα Εξάρχεια». γράφει η ιστοσελίδα iefimerida. Κουκουλοφόρος αφόδευσε στην είσοδο και με τα περιττώματα λέρωσε τους τοίχους Και η δεύτερη μαρτυρία κατοίκου της περιοχής όμως συγκλονίζει, τόσο για τις αντιδράσεις των κουκουλοφόρων εναντίον των κατοίκων, όσο και για το ότι πλέον ανάμεσα τους είναι και πολλοί αλλοδαποί. «Έχω πάει δύο φορές στο νοσοκομείο από τους καπνούς. Μπήκαν πενήντα άτομα μέσα στην πολυκατοικία και την κατέλαβαν.

Έσπασαν τα μάρμαρα για να τα πετούν στους αστυνομικούς. Η γειτόνισσα μου είπε σε έναν: «Οι αγωνιστές είναι στους δρόμους». Τότε αυτός αφόδευσε στην είσοδο του σπιτιού της και με τα περιττώματα λέρωσε τους τοίχους. Οι νέες μολότοφ που φτιάχνουν είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Έχει αλλάξει η ισχύς των επεισοδίων. Ανάμεσα στους κουκουλοφόρους είναι και πάρα πολλοί αλλοδαποί. Δεν ακούγαμε ελληνικά στους διαδρόμους της πολυκατοικίας»....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου