Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ



Νερό με λεμόνι: Απλό αλλά θαυματουργό!
Όποιο περιοδικό ή site κι αν ανοίξεις που ειδικεύεται στο αδυνάτισμα, την ευεξία και την υγιεινή διατροφή, είναι απίθανο να μην πέσεις πάνω σε κάποιο άρθρο που αναφέρεται στο ζεστό νερό με λεμόνι.

Η συνήθεια να πίνεις ένα φλιτζάνι το πρωί μόλις ξυπνήσεις θεωρείται από τους ειδικούς ένας εύκολος τρόπος να βελτιώσει κανείς συνολικά την υγεία του και γενικά να εξασφαλίσει τεράστια οφέλη για τον οργανισμό του. Αν και αποτελείται από μόλις δύο υλικά, αυτή η τόσο απλή συνταγή αρκεί για να ευεργετήσει το σώμα με δεκάδες διαφορετικούς τρόπους. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε το φρεσκοστυμμένο χυμό από μισό λεμόνι μέσα σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και να το πιείτε το πρωί πριν φάτε ή πιείτε οτιδήποτε άλλο.

Το λεμόνι είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις αντισηπτικές, αντιβακτηριδιακές και αδυνατιστικές ιδιότητές του ενώ το νερό είναι από τα πλέον απαραίτητα στοιχεία για να εξασφαλιστεί η ζωή και η υγεία μας. Επιπλέον, για να επωφεληθούμε από τις ιδιότητες του λεμονιού χωρίς η οξύτητά του να προκαλέσει προβλήματα στα δόντια ή το στομάχι μας, πρέπει να το διαλύσουμε σε νερό.

Μπορείτε να φάτε το πρωινό σας 15-20 λεπτά μετά, όταν ο οργανισμός θα έχει απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά του.
Αν δεν έχετε πειστεί ακόμα να ξεκινάτε τη μέρα σας πίνοντας ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι, σας δίνουμε μερικούς ακόμα λόγους:

Ενισχύει το ανοσοποιητικό:
Επειδή παρέχει στον οργανισμό βιταμίνη C, βοηθάει στην πρόληψη του κοινού κρυολογήματος και άλλων ιώσεων. Επιπλέον, το λεμόνι προσφέρει στο σώμα κάλιο, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το αναπνευστικό σύστημα, βοηθώντας ακόμα και στην καταπολέμηση του άσθματος. Τέλος, βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου που είναι απαραίτητο για έναν γερό οργανισμό.

Βοηθάει στη λειτουργία της πέψης:


Το κιτρικό οξύ που περιέχεται στο λεμόνι συμβάλλει στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος και ανακουφίζει τους πόνους στην κοιλιά. Έρευνες έχουν δείξει ότι πίνοντας νερό με λεμόνι το πρωί εξισορροπούνται καλύτερα τα οξέα του στομάχου, ενώ αποβάλλονται περισσότερες τοξίνες από το γαστρεντερικό και από το ήπαρ.
Αδυνατίζει:


Η πεπτίνη που περιέχεται στο χυμό λεμονιού βοηθάει πολύ στην αποτελεσματικότητα οποιασδήποτε δίαιτας γιατί προκαλεί αίσθημα κορεσμού και μας κάνει να μην πεινάμε.

Καθαρίζει το δέρμα:


Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο χυμό του λεμονιού συμβάλλουν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του δέρματος, ενώ καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οι οποίες προκαλούν πρόωρη γήρανση, εξασφαλίζοντας λαμπερή και νεανική επιδερμίδα.

Βελτιώνει τη διάθεση και αναζωογονεί:


Χάρη στη βιταμίνη C το νερό με λεμόνι εξασφαλίζει ευεξία και μειώνει τα συμπτώματα του στρες, της κακής διάθεσης και της κούρασης.

Έχει ήπια διουρητική δράση:
Χάρη στις αντισηπτικές ιδιότητες του λεμονιού, το πρωινό αυτό ρόφημα καθαρίζει τον οργανισμό από τις επικίνδυνες τοξίνες. Επιπλέον, έχει διουρητική δράση και διευκολύνει την κινητικότητα του εντέρου, ενώ αυξάνει την παραγωγή των ενζύμων που κινητοποιούν την αποτοξινωτική λειτουργία του οργανισμού.

Καθαρίζει και τη σκέψη:


Χάρη στο κάλιο και το μαγνήσιο που προσφέρει στον οργανισμό, βοηθάει στη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Επειδή βοηθάει στην καλύτερη συγκέντρωση είναι το ιδανικό ξεκίνημα της ημέρας για όσους κάνουν πνευματική εργασία.


Δοκιμάστε να το εντάξετε στην καθημερινή πρωινή ρουτίνα σας και κάντε κάτι καλό για τον εαυτό σας τόσο εύκολα, τόσο ανέξοδα και τόσο άμεσα! Γιατί η εξασφάλιση της υγείας μας δεν χρειάζεται να είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, αν επιλέξουμε τις σωστές και «έξυπνες» μεθόδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου