Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

19 χρόνια φυλακή στον Ιρανό που αποπλανούσε μαθήτριες γυμνασίου



Σε γοερά κλάμτα ξέσπασε ο 45χρονος Ιρανός στο άκουσμα της απόφασης επί της ποινής από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο 
Ηρακλείου για την υπόθεση της αποπλάνησης ανηλίκων κατ' εξακολούθηση, σε βάρος μαθητριών γυμνασίου των Αρχανών.
Στον άνδρα επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 19 ετών και 2 μηνών, ενώ αναμένεται η απόφαση για το αν η έφεση θα έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (5-2) έκρινε ένοχο σε βαθμό κακουργήματος τον 45χρονο για την αποπλάνηση 6 ανήλικων κοριτσιών από 12 ως 14 ετών. Παράλληλα ο 45χρονος κρίθηκε ένοχος για απόπειρα αποπλάνησης ανηλίκων σε βάρος 2 κοριτσιών αλλά και για αποπλάνηση σε βαθμό πλημμελήματος για ένα κορίτσι που είχε συμπληρώσει 14 έτη.
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον 45χρονο κανένα ελαφρυντικό. Σε σχέση με την πρόταση του εισαγγελέα που πρότεινε πιο ήπιες κατηγορίες το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για κακουργηματικές πράξεις.
Νωρίτερα ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε , ενοχή αλλά σε βαθμό πλημμελήματος για τον 45χρονο.
Όπως τόνισε ο Εισαγγελέας στην αγόρευση του - κατά την κρίση του - ο κατηγορουμένος θα έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος για ασελγείς χειρονομίες σε βαθμό πλημμελήματος, δηλαδή για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας για κάθε ένα από τα παιδιά.
Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν αμφισβητεί τα όσα περιέγραψαν τα κορίτσια ωστόσο ανεξάρτητα και από τα ταπεινά ένστικτα του κατηγορούμενου από νομικής άποψης πρότεινε την ενοχή του σε βαθμό πλημμελήματος. Ο ίδιος δε τόνισε ότι αν η συνείδηση της έδρας προτείνει να καταδικαστεί για κακούργημα, τότε μπορεί να λάβει αυτή την απόφαση.
Νωρίτερα ο 45χρονος κατά την απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ επανειλημμένως ορκιζόταν στα παιδιά του ότι πρόκειται για παρανόηση και ότι δεν είχε πονηρή διάθεση απέναντι στις μικρές μαθήτριες. Ο 45χρονος ανέφερε ότι επειδή είχε υψοφοβία απλώς μετρούσε το ύψος των κοριτσιών για να κάνει τις επιμετρήσεις που χρειαζόταν για τη δουλειά του.
Την απολογία του διέκοψε ο Εισαγγελέας αναφέροντας ότι επί ώρα μιλούσε χωρίς ωστόσο να αναφέρει τίποτα επί της ουσίας ενώ σε κάποιες στιγμές έντονη ήταν και η δυσφορία του ακροατηρίου.
Ο 45χρονος ζήτησε και πάλι το λόγο πριν ξεκινήσει την πρόταση του ο Εισαγγελέας και ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των παιδιών. "Δεν υπάρχει ζωή πια για μένα. Έχασα τη δουλειά μου, την οικογένεια μου, τα παιδιά μου" ανέφερε.



Πηγή: www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου