Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Το παίρνει πίσω ο Πούτιν: Δεν θα απελάσει Αμερικανούς διπλωμάτες



Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι η πράξη του Μπαράκ Ομπάμα ήταν μια πρόκληση


Λίγες ώρες μετά την δήλωση Λαβρόφ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έσπευσε να δηλώσει ότι η Ρωσία δεν θα απελάσει κανέναν σε αντίποινα στις αμερικανικές κυρώσεις, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Russia Today.

O Ρώσος πρόεδρος απέρριψε την πρόταση του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, να απελάσει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες τιμωρώντας με το ίδιο νόμισμα την Ουάσινγκτον.  Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε επίσης ότι η πράξη του Μπαράκ Ομπάμα ήταν μια πρόκληση.

Πούτιν: Ο Ομπάμα ήθελε να προκαλέσει
«Η πράξη του Ομπάμα», όπως δήλωσε ο Πούτιν, «σχεδιάστηκε για να προκαλέσει μια αντίδραση». «Διατηρούμε το δικαίωμα να προβούμε σε αντίποινα, αλλά δεν θα βυθιστούμε στο επίπεδο της ανεύθυνης διπλωματίας της κουζίνας. Θα προβούμε σε περαιτέρω κινήσεις για την αποκατάσταση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων που βασίζονται στην πολιτική που θα υιοθετήσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ», υποστήριξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν , σε δηλώσεις του που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Σε αντίθεση με την Ουάσινγκτον η Μόσχα δεν θα βάλει στο στόχαστρο τις οικογένειες και τα παιδιά Αμερικανών διπλωματών τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έσπευσε να τονίσει ο Ρώσος πρόεδρος.

«Εμείς δεν θα απαγορεύσουμε στις οικογένειες των Αμερικανών διπλωματών και στα παιδιά τους να περάσουν τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς στα μέρη όπου έχουν συνηθίσει....Καλώ τα παιδιά όλων των Αμερικανών διπλωματών για τις εορταστικές εκδηλώσεις στο Κρεμλίνο την Πρωτοχρονιά», πρόσθεσε ο Πούτιν εκφράζοντας την καλοσύνη του.

Τέλος, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τελειώνει τη θητεία του «αναζητώντας διέξοδο» κι έσπευσε να συγχαρεί τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ και ολόκληρο τον αμερικάνικο λαό.

«Συγχαίρω τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και ολόκληρο το αμερικανικό λαό!», τόνισε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου