Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΟΣ αποχαιρετισμός ενός αστυνομικού στο άλογο του την ώρα που ξεψυχούσε.


Το υπερήφανο και πανύψηλο άλογο ξεψυχούσε στη μέση του δρόμου. Ο αστυνομικός αναβάτης του, το χάιδευε και του ψιθύριζε ήρεμα λόγια αγάπης μέχρι να «φύγει»…

Το περιστατικό συνέβη στο Χιούστον του Τέξας, πριν λίγες ημέρες και η φωτογραφία έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου. Η Σάρλοτ, το πανύψηλο άλογο της αστυνομίας, έκανε όπως κάθε μέρα μαζί με τον αστυνομικό αναβάτη της, έκαναν την συνηθισμένη περιπολία τους στις κεντρικές λεωφόρους της πόλης.

Άλογο και αναβάτης είχαν κάτι περισσότερο από ένα συναισθηματικό δέσιμο. Ένιωθαν και λάτρευαν ο ένας τον άλλον. Δεν ήταν λίγες και οι φορές που η Σάρλοτ με τον εκπληκτικό της διασκελισμό είχε προφτάσει και βοηθήσει τον αναβάτη σύντροφο της να συλλάβει κάποιον κακοποιό του δρόμου, ή κάποιον τσαντάκια. Πριν λίγες ημέρες όμως η τύχη έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι. Καθώς άλογο και αναβάτης έκαναν περιπολία και ο χαρακτηριστικός ήχος του τροχασμού του αλόγου στην άσφαλτο, έκανε τους περαστικούς να γυρνούν το κεφάλι τους, ένα φορτηγό που μετέφερε τσιμέντο, ξεπρόβαλε από το πουθενά και έπεσε με ορμή επάνω τους.


Ο αστυνομικός αλλά και το άλογο εκτοξεύτηκαν μέτρα μακριά. Τραυματίστηκαν και οι 2 και μάλιστα ο αστυνομικός σοβαρά. Με υπερπροσπάθεια ενημέρωσε στον ασύρματο για το τροχαίο, και σύρθηκε με κόπο δίπλα στο άλογο του, την λατρεμένη του Σάρλοτ που ξεψυχούσε σακατεμένη.


Ο αστυνομικός τραυματίας, ξάπλωσε δίπλα. Της χάιδευε τη μουσούδα, και της μιλούσε ήρεμα για να μη φοβάται. Τι και εάν έτρεχαν αίματα σαν αφρός από τα ρουθούνια της, δεν τον ένοιαζε. Έκλαιγε αλλά όχι επειδή πονούσε εκείνος μα επειδή έφευγε η σύντροφος του. Το άλογο τον κοίταζε συνέχεια με εκείνα τα τεράστια καφετιά του μάτια.

Η σπαρακτική στιγμή όπου ο αστυνομικός αποχαιρετά το άλογο του.

Κάποια στιγμή η αναπνοή της έγινε βαριά και ένα τίναγμα του ποδιού της έδειξε ότι η Σάρλοτ είχε φύγει. Ο αστυνομικός την είχε συνέχεια αγκαλιά. Έκλαιγε απαρηγόρητος. Το αστυνομικό τμήμα, στου οποίου το δυναμικό ανήκε η Σάρλοτ έγραψε στο facebook: «Αγαπούσε τη δουλειά της και ήταν πάντα έτοιμη να οδηγήσει εγκληματίες στη φυλακή ή να παίξει με τα παιδιά στο δρόμο. Υπηρέτησε την αστυνομία του Χιούστον για τέσσερα χρόνια. Θα μας λείψει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου