Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ισόβια στους γονείς του Κωστή Πολύζου





Ο 23χρονος Κωστής χάθηκε το Φεβρουάριο του 2011 και επτά μήνες αργότερα σκυλιά εντόπισαν το μισοφαγωμένο πτώμα του



Ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς η μητέρα και ο πατριός του άτυχου Κωστή Πολύζου για τη δολοφονία του γιου τους.
Η ποινή που τους επιβλήθηκε είναι η ισόβια κάθειρξη.
Η κατηγορία είναι η ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Επίσης, αποφασίστηκε στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων και αφαίρεση του χρόνου κράτησής τους από την ποινή και κατασχέσεις αρκετών αντικειμένων των κατηγορουμένων.

Δεν έλειψαν και οι έντονες ενστάσεις για την απόφαση από τον συνήγορο της υπεράσπισης, με αποτέλεσμα την σύντομη διακοπή της δίκης. Τέλος, αποφασίστηκε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, όπως γράφει το kozanilife.gr.
Η μητέρα και ο πατριός του άτυχου Κωστή, αποχώρησαν λίγο πριν από τις 03:00 τα ξημερώματα.
Κατά την αγόρευση της, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων και παρομοίασε την μητέρα  μητέρα του αδικοχαμένου Κωστή, με την Μήδεια. «Είναι χειρότερη από τη Μήδεια, γιατί η κατηγορούμενη ωθήθηκε από ταπεινά αίτια", είπε και, απευθυνόμενη στους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους, τους κάλεσε «να μην αφήσουν να ξεχαστεί η ψυχή του Κωστή ότι πρέπει να δικαιωθεί και ότι είχε ένα άδικο, τρομακτικό και απαίσιο θάνατο, στον οποίο συνέβαλε η ίδια η μητέρα του». Ήταν τέτοια η φόρτιση και η συναισθηματική κορύφωση μέσα στην δικαστική αίθουσα, που το κοινό που παρακολουθούσε την δίκη ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
Ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αδιάσειστο στοιχείο που να ενοχοποιεί τους δύο κατηγορούμενους, και απευθυνόμενος στους ενόρκους και τους δικαστές τόνισε ότι «θα είστε το μοναδικό δικαστήριο στα ποινικά χρονικά της χώρας, που θα πείτε 'Ένοχοι', χωρίς να έχετε αποδείξεις για τον τρόπο που τον σκότωσαν».ωση της απολογίας της και υπό τα πιεστικά ερωτήματα της έδρας ξέσπασε σε λυγμούς, επικαλούμενη το παιδί της που δεν θα γυρίσει πια.

Το δικαστήριο ξεκίνησε την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου αλλά διακόπηκε προκειμένου να καταθέσει η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη και άλλοι ουσιώδεις μάρτυρες που δεν παραβρέθηκαν στην έναρξη της δίκης.
Τα ίχνη του Κωστή Πολύζου χάθηκαν μια νύχτα με καταιγίδα, από το σπίτι του στη Σιάτιστα. Ήταν 18 Φεβρουαρίου του 2011. Δεκαπέντε μέρες μετά, η μητέρα και ο πατριός του ζήτησαν τη βοήθεια του «Τούνελ» για την αναζήτηση του. Η απάντηση για την τύχη του δόθηκε επτά μήνες αργότερα όταν τα σκυλιά ενός κυνηγού ξέθαψαν το μισοφαγωμένο του πτώμα σε χωράφι που ανήκε στον πατριό του.
Τον Ιανουάριο του 2016 το ζευγάρι συνελήφθη στο σπίτι όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια στην Ελευσίνα, μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου