Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Άγρια νύχτα στη Χίο με μαινόμενους Αφρικανούς μετανάστες


Έκλεψαν μεγάλο αριθμό βεγγαλικών και άρχισαν την εκτόξευσή τους ακόμα και προς τα σπίτια των περιοίκων...


Άγρια ήταν η νύχτα που πέρασε, στη Χίο. Επεισόδια σημειώθηκαν στον καταυλισμό των προσφύγων και των μεταναστών στη Σούδα, μέσα στην τάφρο του κάστρου της πόλης, από μαινόμενους κυρίως Αφρικανούς μετανάστες. Κάηκαν σκηνές, (σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο καταυλισμός στη Σούδα καταστράφηκε στο μεγαλύτερο μέρος του), έσπασαν τζάμια αυτοκινήτων και βιτρίνες καταστημάτων ενώ άγνωστος είναι ως τώρα ο αριθμός συλλήψεων μεταναστών και προσφύγων. Τελικά τα επεισόδια έληξαν με παρέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ.

Όπως μεταδίδει ο Σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, όλα ξεκίνησαν περί τις 11 χθες το βράδυ, όταν άρχισαν να πέφτουν βεγγαλικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα προσφύγων και μεταναστών έσπασε βιτρίνα σε κατάστημα με βεγγαλικά, έκλεψαν μεγάλο αριθμό βεγγαλικών και άρχισαν την εκτόξευσή τους ακόμα και προς τα σπίτια των περιοίκων. Επίσης, πέταξαν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα. Άμεση ήταν η αντίδραση της Αστυνομίας που απέκλεισε τους γύρω δρόμους, ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Σύμφωνα πάντα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης άτομα από τον χώρο της Χρυσής Αυγής άρχισαν να καλούν σε συγκέντρωση στην περιοχή. Με την εμφάνισή τους, αρκετοί από τους οποίους κρατούσαν και σιδηρολοστούς, τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε μεγαλύτερη ακτίνα, ενώ αναφέρεται ότι προπηλακίστηκαν ακόμα και συλληφθέντες μετανάστες μέσα σε κλούβα της Αστυνομίας. Τα επεισόδια σταμάτησαν περίπου στις 3 τα χαράματα, σήμερα Πέμπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου