Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Επίθεση Γιλντιρίμ στον Τσίπρα: Γιατί μιλάει για τους δύο Έλληνες και δεν μιλάει για τους «οχτώ»;



Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Yeni Safak ο Γιλντιρίμ επέκρινε τον Έλληνα ομολογό του επειδή ζητά να 
απελευθερώσει η Άγκυρα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο τον Μάρτιο, την ώρα που η Ελλάδα έχει γίνει «καταφύγιο» πραξικοπηματιών.
«Γιατί (ο Αλέξης Τσίπρας) δεν αναφέρεται σε αυτό το ζήτημα; Πραγματοποίησαν ένα πραξικόπημα στην Τουρκία. Σκότωσαν ανθρώπους και έβλαψαν τη χώρα. Τώρα δικάζονται αυτοί οι (Έλληνες) στρατιώτες. Το νομικό σύστημα της χώρας θα κάνει αυτό που πρέπει. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στη δικαστική διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης κρατούνται ακόμα στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου, μετά τη σύλληψή τους στις Καστανιές Έβρου.
Υπενθυμίζεται ότι και ο Ερντογάν έχει βάλει επανειλημμένα με δηλώσεις του στο ίδιο «καλάθι» τους δύο Έλληνες με τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας.
«Δεν είναι δίκαιο αυτοί που ασχολούνται τόσο με τους δύο Έλληνες στρατιώτες να μην έχουν ασχοληθεί με την έκδοση των οκτώ Τούρκων που διέφυγαν στην Ελλάδα» είχε δηλώσει στα τέλη Μαρτίου ο Τούρκος πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου