Τρίτη 10 Απριλίου 2018

ΓΙΑΤΙ Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΡΟΤΥΠΟ-ΣΤΟΛΙΔΙ.




Με αφορμή τη θριαμβευτική επανεκλογή του εθνοκεντριστή Βίκτορ Όρμπαν.

του Δημήτρη Ζιαμπάζη


Στο πρόσφατο παρελθόν είχα την τύχη να επισκεφθώ την Ουγγαρία του Όρμπαν. Εκεί που κάποιοι λένε ότι κυριαρχούν οι ''κακοί ακροδεξιοί'', ο εξτρεμισμός, ο λαϊκισμός, εκεί που εκκολάπτεται ''το αυγό του φιδιού''. 

Τι είδα όμως εγώ με τα μάτια μου; Είδα μια χώρα στολίδι. Μια όμορφη χώρα-πρότυπο. Μια πεντακάθαρη χώρα από κάθε άποψη. Μια χώρα με ευτυχισμένους και ευγενικότατους ανθρώπους που όταν σταματάς να περάσεις ως πεζός το δρόμο απέναντι, σταματούν ''κλαρίνο'' οι οδηγοί ιπποτικά και σε αφήνουν ελεύθερα να περάσεις. Όμορφη χώρα, γιατί όπου και να πας τα πάντα είναι πεντακάθαρα, δεν βλέπεις ούτε μια γόπα ή σκουπιδάκι στο πεζοδρόμιο, ούτε ένα γκραφίτι ΄η μια αφίσα στον τοίχο, ούτε ένα

βανδαλισμένο καρτοτηλέφωνο (αντιθέτως όλα είναι ανέπαφα...) τα πάντα είναι σε τάξη, ενώ όπου κι αν γυρίσεις το βλέμμα σου η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ (ΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ), έχει επικρατήσει παντού! Τα περισσότερα κτήρια είναι χτισμένα σε Κορινθιακό ρυθμό, όχι μόνο τα δημόσια κτήρια, αλλά ακόμα και πολλές κατοικίες ενώ δεν υπάρχει εμπορικός δρόμος που να μην έχει άγαλμα του Έλληνα Θεού Ερμή!

Ως προς την οικονομία της; Η κυβέρνηση Όρμπαν έδωσε βάση στον τριτογενή τομέα και την παραγωγικότητα, οι επιχειρήσεις έχουν μόλις 9% φορολογία ενώ παράλληλα μείωσαν τον δημόσιο τομέα! Κατάφεραν και έδιωξαν νωρίς το ΔΝΤ, κράτησαν το εθνικό τους νόμισμα το Φιορίνι, και η ανεργία τους φτάνει μόλις το 3,9 %!!! (Έκαναν δηλαδή τα ακριβώς αντίθετα που κάναμε εμείς τις τελευταίες δεκαετίες!!!) Επίσης- λαθρομετανάστευση;; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ! Η κυβέρνηση Όρμπαν ξεκάθαρα έχει ταχθεί εναντίων της ισλαμοποίησης της χώρας και γενικότερα της Ευρώπης. Εγκληματικότητα;;; Ούτε για πλάκα! Κυκλοφορείς ανενόχλητος οποιαδήποτε ώρα, σε οποιαδήποτε περιοχή αμέριμνος χωρίς φόβο και άγχος ( με εξαίρεση κάποιες ''πονηρές''περιοχές γιατί όπως και να'χει η σεξοβιομηχανία είναι στα πάνω της στη συγγεκριμένη χώρα...). 


Να πούμε για τις ΜΚΟ του Αμερικανοουγγροεβραίου Τζώρτζ Σόρρος;;; Είναι απλά απαγορευμένες δια νόμου γιατί ζημιώνουν τα συμφέροντα του Ουγγρικού λαού! Ως προς το πατριωτικό συναίσθημα; Απλά είναι στα ύψη! Ως προς τον αθλητισμό; To 2016 η Ουγγαρία μια μικρή χώρα ούτε καν 10 εκατομμυρίων σε πληθυσμό κατάφερε και τερμάτισε 12η παγκοσμίως σε συγκομιδή μεταλλίων στους Ολυμπιακούς αγώνες και φιγουράρει ανάμεσα σε αθλητικές υπερδυνάμεις! Χαρακτηριστικό είναι ότι στην κουλτούρα των Ούγγρων η γυμναστική και ο αθλητισμός έχουν βασικότατη θέση στην καθημερινότητά τους γι΄'αυτό και περπατάς στο δρόμο και βλέπεις κάτι Ουγγαρέζες τούμπανα! Ποδόσφαιρο και water polo στις πρώτες θέσεις προτίμησης. Συμπερασματικά,οι Ούγγροι είναι ένας λαός που πραγματικά αγαπάνε και σέβονται τη χώρα τους και στο πρόσωπο του Όρμπαν βρήκαν τον ηγέτη που μετουσιώνει αυτή την αγάπη και τη μετατρέπει σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ και ευδαιμονία για τον ίδιο το λαό του. 


Αυτά λοιπόν να τα βλέπουμε εμείς εδώ, που τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε στραφεί σε όλους τους τομείς στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση...Και φυσικά ναι, ένας Όρμπαν κι εμάς εδώ μας χρειάζεται. Εύχομαι να ανοίξουμε σύντομα τα μάτια μας, να δούμε κατάματα την κοινή λογική, να βάλουμε μυαλό, μήπως και δούμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα μας μια άσπρη μέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου