Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Η ΛΕΣΒΟΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΩΣ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟ!





Σκηνικό πολέμου έχει στηθεί στην Προκυμαία Μυτιλήνης, ανάμεσα σε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κατοίκους τη Λέσβου, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν και απαιτούν εδώ και τώρα την απομάκρυνση των μεταναστών από το χώρο της Πλατείας Σαπφούς, ο οποίος τελεί υπό κατάληψη επί έξι ημέρες, διαμαρτυρόμενοι για τον εγκλωβισμό τους στο νησί.





Η οργή και η αγανάκτηση των κατοίκων της Λέσβου ξεχείλισε, βλέποντας τους τοπικούς μας άρχοντες να μην μπορούν να κάνουν κάτι και την αστυνομία να έχει δεμένα τα χέρια της μη μπορώντας να κάνει κάτι, προφανώς γιατί έχει άνωθεν εντολές.



Στην Πλατεία Σαπφούς είχε στηθεί από νωρίς ένα σκηνικό πολέμου, με ισχυρή αστυνομική δύναμη να είναι ανάμεσα στους οργισμένους κατοίκους της Λέσβου και τους μετανάστες μα παραμένουν εκεί παρακολουθώντας τα γεγονότα.

Μέχρι τις 12:00 τα μεσάνυχτα είχαμε μικροσυμπλοκές μεταξύ των δυνάμεων της αστυνομίας και των πολιτών της Λέσβου.

Οι άνδρες της αστυνομίας προκειμένου να επιβάλουν την τάξη έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Οι πολίτες της Λέσβου απάντησαν με κροτίδες και λίγο αργότερα έβαλαν φωτιές σε κάδους γύρω από την Πλατεία Σαπφούς.

Η κατάσταση ήταν εκρηκτική και η αστυνομία – προφανώς πήρε εντολές για επέμβαση – ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της Μυτιλήνης, προκειμένου να διαλύσουν τους διαδηλωτές, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη προστάτευε τους μετανάστες οι οποίοι παρέμεναν αμετακίνητοι στις θέσεις τους.

Οι διαδηλωτές άρχισαν να σπάνε και να καίνε ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έχουν μεταφερθεί αρκετοί τραυματίες. lesvosnews.gr

Δείτε το βίντεο από το .lesvospost.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου