Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Θρίαμβος στην Ουγγαρία για τον Βίκτορ Όρμπαν που τάσσεται κατά της ισλαμοποίησης!


Σάρωσε στις εκλογές - Το κόμμα Φιντές συγκέντρωσε το 48,8%των ψήφων

Ο Βίκτορ Όρμπαν ενισχύθηκε μετά τη συντριπτική νίκη του κόμματός του χθες Κυριακή στις βουλευτικές εκλογές στην Ουγγαρία, γεγονός που θα του επιτρέψει να συνεχίσει και να εδραιώσει τη συγκέντρωση των εξουσιών και τις αντιπαραθέσεις του με την ΕΕ.


Η επιτυχία ενός από τους πιο αμφιλεγόμενους πρωθυπουργούς στην Ευρώπη είναι άνευ προηγουμένου: με σχεδόν όλα τα ψηφοδέλτια καταμετρημένα και έπειτα από την έντονη κινητοποίηση των ψηφοφόρων του, το Φιντές συγκέντρωσε το 48,8% των ψήφων έχοντας προβάδισμα σχεδόν 30 μονάδων από το Γιόμπικ, το ακροδεξιό κόμμα.

Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει ότι το Φιντές συγκεντρώνει 133 έδρες στο κοινοβούλιο σε σύνολο 199 και άρα ξανά την υπερπλειοψηφία, όπως και στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, το 2010 και το 2014, κάτι που θα του επιτρέψει να μπορεί να περνά συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.

«Η χώρα είναι πορτοκαλί», το χρώμα του Φιντές, ανέφερε στην πρώτη του σελίδα το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα το Index.hu, ένας από τους μεγαλύτερους ειδησεογραφικούς ιστότοπους της Ουγγαρίας.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι του δεν βιάστηκαν να συγχαρούν τον 54χρονο Όρμπαν, ο εθνικιστικός λόγος του οποίου κατά «της μεταναστευτικής εισβολής», της πολυπολιτισμικότητας και της φερόμενης παρέμβασης «των Βρυξελλών» αποτελούν σπαζοκεφαλιά για κάποια κράτη μέλη της ΕΕ.

Όμως ο Όρμπαν δεν είναι μόνος. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός που το 2015 ύψωσε έναν φράχτη πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων για να εμποδίσει την είσοδο στη χώρα των προσφύγων, τους οποίους παρομοιάζει με «τρομοκράτες», εμφανίζεται ενδυναμωμένος από τη σκλήρυνση της μεταναστευτικής πολιτικής πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Ήδη σύμμαχος με πολλές χώρες της κεντρικής Ευρώπης, μεταξύ των οποίων η Πολωνία, στην εθνικιστική του σταυροφορία, έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να συνεργαστεί με την Ιταλία και την Αυστρία, σχηματίζοντας μια συμμαχία των χωρών που αντιτίθενται στους μουσουλμάνους πρόσφυγες. Στη Βιένη βρίσκεται στην εξουσία από τον Δεκέμβριο ένας συνασπισμός των συντηρητικών και των ακροδεξιών. Στη Ρώμη η ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι είναι επικεφαλής ενός συνασπισμού της δεξιάς που κέρδισε στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου.

«Η αντιστροφή των αξιών και η μαζική μετανάστευση που προωθεί η ΕΕ απορρίφθηκαν και πάλι», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Μαρίν Λεπέν επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο. Ο Ολλανδός Γκέερτ Βίλντερς, επικεφαλής του αντι-ισλαμικού ακροδεξιού Κόμματος για την Ελευθερία επίσης συνεχάρη τον Όρμπαν.

«Αυτό το παλιρροϊκό κύμα υπέρ του Φιντές δίνει στον Όρμπαν τεράστια νομιμοποίηση εξαιτίας του αυξημένου ποσοστού συμμετοχής», εκτιμά ο πολιτικός επιστήμονας Ντάνιελ Χέγκεντους του Freedom House, ο οποίος προβλέπει την εντατικοποίηση «των επιθέσεων ενάντια στην αποδυναμωμένη κριτική της κοινωνίας των πολιτών».

Από το 2010 το Φιντές έχει φιμώσει και θέσει περιορισμούς σε πολλούς θεσμούς, όπως τα μέσα ενημέρωσης και η δικαιοσύνη, αλλά επίσης και τομείς της οικονομίας και του πολιτισμού. Και όλα αυτά εντελώς νόμιμα χάρη στην υπερπλειοψηφία που διαθέτει στο κοινοβούλιο και χωρίς να συγκινείται από τις επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πολλών διεθνών παρατηρητών.

Πριν τις εκλογές ο Όρμπαν είχε δηλώσει ότι επιθυμεί να λάβει «ηθικά, πολιτικά και νομικά μέτρα» εναντίον τν αντιπάλων του. Επίσης είχε διαβεβαιώσει ότι διαθέτει έναν κατάλογο με τα ονόματα 2.000 ανθρώπων που πληρώνονται για να ανατρέψουν την κυβέρνησή του.

«Γνωρίζουμε ακριβώς ποιοι είναι, γνωρίζουμε τα ονόματά τους, για ποιον και πώς εργάζονται», είχε απειλήσει, θέτοντας στο στόχαστρο συγκεκριμένα μη κυβερνητικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τον Αμερικανό, ουγγρικής καταγωγής δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος.

Ένα νέο πακέτο μέτρο το οποίο έχει προετοιμαστεί για να εφαρμοστεί μετά τις εκλογές και έχει την επονομασία “Stop Soros” προβλέπει τη φορολόγηση των ΜΚΟ που «στηρίζουν τη μετανάστευση», ένας πολύ γενικός όρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου