Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Χαμός στο διαδίκτυο με βίντεο για νοθεία στο τουρκικό δημοψήφισμα!




Χαμός στο διαδίκτυο με βίντεο για νοθεία στο τουρκικό δημοψήφισμα
Σάλο έχουν προκαλέσει τα βίντεο που έχουν έρθει στη δημοσιότητα και τα οποία δείχνουν ότι έγιναν παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας, κατά το χθεσινό δημοψήφισμα στην Τουρκία.
Στο ένα βίντεο εμφανίζεται ο δήμαρχος μιας τουρκικής πόλης με έναν ακόμη άνδρα να βρίσκονται στο παραβάν. Βγαίνοντας, ο δήμαρχος ρίχνει μέσα στην κάλπη… τέσσερα ψηφοδέλτια.
Σε ένα άλλο βίντεο, βλέπουμε κάποιους άνδρες να σφραγίζουν ψηφοδέλτια στη θέση του "Ναι" και να τα κλείνουν μέσα σε φακέλους, έτοιμους για την κάλπη.

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία κατήγγειλαν ότι διαπράχθηκε «νοθεία». Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα CHP, θα ζητήσει την επανακαταμέτρηση του 60% των ψήφων, όπως έγινε γνωστό από την ηγεσία του.
Επίσης, το CHP αμφισβητεί ευθέως τη νομιμότητα του δημοψηφίσματος καταγγέλλοντας την τροποποίηση που έγινε την τελευταία στιγμή στον εκλογικό κανονισμό, με την απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής να θεωρήσει έγκυρα τα ψηφοδέλτια που δεν είχαν την επίσημη σφραγίδα των εκλογικών τμημάτων.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου