Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Προκαλεί ο Τούρκος υπ.Άμυνας: «Δεν αποδεχόμαστε την κατοχή του Αγαθονησίου από την Ελλάδα»!


Σε μια προκλητική δήλωση που δείχνει ότι η Τουρκία αμφισβητεί συνθήκες και σύνορα και θέλει αναθεώρησή τους προχώρησε ο Τούρκος ΥΠΑΜ Φικρί Ισίκ
λέγοντας ότι η Άγκυρα «δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα την ελληνική κυριαρχία στο Αγαθονήσι» το οποίο σημειωτέον είναι το βορειότερο άκρο των Δωδεκανήσων

Το Αγαθονήσι δεν έιναι κάποιος έρημος βράχος αλλά ένα νησί με μόνιμο πληθυσμό 200 κατοίκους και πρώτη φορά επίσημα κυβερνητικά χείλη αμφισβητούν την ελληνικότητά του.

Μέχρι τώρα αυτό γίνονταν διαμέσου του τύπου ή από αντιπολιτευτικές δυνάμεις.

Έτσι ο Τούρκος ΥΠΑΜ δεν υπολογίζει την Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947, διά της οποίας παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις δηλώσεις αυτές τις έκανε στην κεμαλική εφημερίδα «Sozcu».

Οι κεμαλιστές είναι αυτοί που έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες την «εκστρατεία» προπαγάνδας για τα 18 υποτίθεται νησιά που «η Ελλα΄δα κατέχει παρανόμως». Έτσι λοιπόν φαίνεται η συνέχεια του τουρκικού πολιτικού συστήματος στις διεκδικήσεις της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.

Μάλιστα, προχθές ο κ. Ισίκ επιτέθηκε στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, «καταγγέλοντας» ότι εκείνος επισκέφτηκε το Αγαθονήσι την ημέρα του Πάσχα.

«Ο Έλληνας υπουργός κάνει επίδειξη απευθυνόμενος στο εσωτερικό ελληνικό ακροατήριο. Δεν πρόκειται να λάβουμε μέρος σε αυτό το ελληνικό σόου, αλλά παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο Αιγαίο»!

Θέλει δηλαδή να σταμτήσει και ο εορτασμός του Πάσχα και το ψήσιμο του οβελία σε ελληνικό νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου