Τρίτη 4 Απριλίου 2017

12 ακραίες συμπτώσεις που φαινομενικά είναι αδύνατον να εξηγηθούν! (photos)


Η ζωή μερικές φορές μας φέρνει παράξενες εκπλήξεις που είναι φαινομενικά αδύνατον να 
εξηγηθούν με τον παράγοντα της πιθανότητας.

Ποτέ δεν σταματήσαμε να εντυπωσιαζόμαστε από αυτές τις συμπτώσεις και αποδεικνύουν πόσο απρόβλεπτος και μυστήριος είναι ο κόσμος όπου ζούμε. Δείτε παρακάτω 12 τέτοιες περιπτώσεις και θα συμφωνήσετε.

 Σχεδόν σαν μετενσάρκωση

12 ακραίες συμπτώσεις που μας αφήνουν με πολλές απορίες σχετικά με τον κόσμο.



© wikipedia © welt

Ο Έντσο Φερράρι, ο οποίος ίδρυσε την εταιρία αυτοκινήτων Φερράρι, πέθανε το 1988. Περίπου ένα μήνα αργότερα, ήρθε στον κόσμο ο ποδοσφαιριστής Μεσούτ Οζίλ. Κοιτάζοντάς τους, θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς πως είναι δίδυμα αδέλφια. Είναι άραγε θέμα μετενσάρκωσης;

Ένα προαίσθημα για τον Τιτανικό12 ακραίες συμπτώσεις που μας αφήνουν με πολλές απορίες σχετικά με τον κόσμο. 



© wikipedia © wikipedia © bibleetnombres

Το 1898, 14 χρόνια πριν το ναυάγιο του Τιτανικού, ο συγγραφέας φαντασίας Μόργκαν Ρόμπερτσον, έγραψε τη νουβέλα «Futility» (Ματαιότητα). Εκεί, αφηγείται την ιστορία ενός πλοίου με το όνομα Τιτάν που βυθίστηκε. Δεν αποτελεί σύμπτωση μόνο το όνομα. Τόσο το πραγματικό όσο και το φανταστικό πλοίο περιγράφονταν ως αβύθιστα, είχαν παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά, διέθεταν μικρότερο αριθμό σωσίβιων λέμβων από όσες έπρεπε και συγκρούστηκαν με παγόβουνο στον Βόρειο Ατλαντικό.

Μετά το ναυάγιο του Τιτανικού, το βιβλίο επανεκδόθηκε με τον τίτλο «Futility» ή «Το ναυάγιο του Τιτάν.»

[historyonthenet] [titanic.wikia] [cruiselinehistory]

Γείτονες που ζουν σε διαφορετικούς αιώνες

12 ακραίες συμπτώσεις που μας αφήνουν με πολλές απορίες σχετικά με τον κόσμο.



© wikipedia © jimihendrix

Ο διάσημος συνθέτης Τζορτζ Χαίντελ ήταν γείτονας του διάσημου κιθαρίστα Τζίμι Χέντριξ αλλά σε διαφορετικούς αιώνες. Ο Χαίντελ έζησε στο Λονδίνο, στην Οδό Μπρούκ 25 ενώ ο Χέντριξ στην Οδό Μπρούκ 23. Ήταν και οι δύο απίστευτοι μουσικοί με σημαντικές επιδράσεις στην ανάπτυξη της μουσικής, ο καθένας στη δική του εποχή.

[andelhendrix]


Η τραγωδία στο Φράγμα Χούβερ12 ακραίες συμπτώσεις που μας αφήνουν με πολλές απορίες σχετικά με τον κόσμο.



© usbr

Ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κατασκευής του φράγματος Χούβερ ήταν ο Τζορτζ Τίρνεϊ. Ο άνδρας πέθανε στις 20 Δεκεμβρίου 1922 κατά την διάρκεια των προπαρασκευαστικών έργων. Το τελευταίο άτομο που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της κατασκευής του φράγματος, ήταν ο Πάτρικ Τίρνεϊ, ο γιος του Τζορτζ. Πέθανε επίσης, στις 20 Δεκεμβρίου.

[http://damofhoover] [usbr] [digital-desert]

Τα αυτοκίνητα που βρήκαν το ένα το άλλο12 ακραίες συμπτώσεις που μας αφήνουν με πολλές απορίες σχετικά με τον κόσμο.



© life

Το 1895, στην πολιτεία του Οχάιο, δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου ατυχήματος είναι στο ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η παραγωγή αυτοκινήτων μόλις ξεκίνησε να αναπτύσσετε και υπήρχαν μόνο αυτά τα δύο αυτοκίνητα σε όλο το Οχάιο. Δυστυχώς, εκείνη την εποχή, τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα ακόμα δεν ήταν τεκμηριωμένα και τα επίσημα αρχεία της υπόθεσης αυτής δεν έχουν διασωθεί.

Συμπτώσεις στις βιογραφίες του Λίνκολν και του Κένεντι

12 ακραίες συμπτώσεις που μας αφήνουν με πολλές απορίες σχετικά με τον κόσμο.



© whitehouse © whitehouse

Υπάρχουν περίεργες συμπτώσεις στις βιογραφίες των δύο Αμερικανών προέδρων: Αβραάμ Λίνκολν και Τζον Κένεντι. Εδώ είναι μερικές μόνο από αυτές:

-Και οι δύο πέθαναν λόγω τραύματος από πυροβολισμό στο πίσω μέρος του κεφαλιού, την Παρασκευή πριν από μια γιορτή. Ο Λίνκολν σκοτώθηκε πριν το Πάσχα και ο Κένεντι την παραμονή της ημέρας των Ευχαριστιών. Και οι δύο είχαν μαζί τις συζύγους τους και ένα ακόμη ζευγάρι.

-Είχαν και οι δυο 4 παιδιά.

-Είχαν ένα φίλο που ονομαζόταν Μπίλι Γκράχαμ.

-Ο Κένεντι είχε μια γραμματέα που ονομαζόταν δεσποινίς Λίνκολν και ο πρόεδρος Λίνκολν είχε μια γραμματέα που ονομαζόταν δεσποινίς Τζον.

-Οι διάδοχοί τους ήταν αντιπρόεδροι και ονομαζόντουσαν Τζόνσον, οι οποίοι ήταν από το Νότο και Δημοκρατικοί.

Ο πρώτος και ο τελευταίος στρατιώτης12 ακραίες συμπτώσεις που μας αφήνουν με πολλές απορίες σχετικά με τον κόσμο.



© theguardian

Οι τάφοι του πρώτου και του τελευταίου Βρετανού στρατιώτη που σκοτώθηκαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, βρίσκονται 6 μέτρα ο ένας από τον άλλο. Οι επιτύμβιες στήλες τους βλέπουν η μια την άλλη αλλά σε καμία περίπτωση δεν έγινε σκόπιμα. Ήταν σύμπτωση.

Φήμες για τη μηχανή του χρόνου του Έντγκαρ Άλλαν Πόε12 ακραίες συμπτώσεις που μας αφήνουν με πολλές απορίες σχετικά με τον κόσμο.





© poestories © poestories

Στο βιβλίο: «Η αφήγηση του Άρθουρ Γκόρντον Πυμ» του Έντγκαρ Άλλαν Πόε, μαθαίνουμε την ιστορία 4 ανδρών που επέζησαν από το ναυάγιο ενός πλοίου και αναγκάστηκαν να φάνε έναν από αυτούς, τον Ρίτσαρντ Πάρκερ. Ο Πόε ισχυρίζεται πως πρόκειται για ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Ωστόσο, το θέμα είναι άλλο.

46 χρόνια μετά τη συγγραφή του βιβλίου, ένα πραγματικό πλοίο βυθίστηκε και τα μέλη του πληρώματος που σώθηκαν εξιστόρησαν το πώς έφαγαν ένα άλλο μέλος με το όνομα..Ρίτσαρντ Πάρκερ. Αυτό οδήγησε σε φήμες ότι ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας κατείχε μια μηχανή του χρόνου.





© imgur

Τον Ιούλιο του 1975, ο 17 ετών Erskine Lawrence Ebbin από τις Βερμούδες, οδηγούσε ένα μοτοποδήλατο στο δρόμο, όταν χτυπήθηκε από ένα ταξί. Τον περασμένο Ιούλιο του προηγούμενου έτους, ο αδερφός του Erskine που ήταν επίσης 17 ετών, σκοτώθηκε. Οδηγούσε το ίδιο μοτοποδήλατο και σκοτώθηκε από ένα ταξί. Πίσω από το τιμόνι, βρισκόταν ο ίδιος οδηγός και μετέφερε τον ίδιο επιβάτη.

Ο Άντονι Χόπκινς και ένα σπάνιο βιβλίο12 ακραίες συμπτώσεις που μας αφήνουν με πολλές απορίες σχετικά με τον κόσμο.



© imdb © imdb

Κάποτε, ο ηθοποιός Άντονι Χόπκινς χρειαζόταν επειγόντως να αποκτήσει ένα βιβλίο, έτσι ώστε να μπορέσει να μελετήσει για ένα ρόλο σε μια ταινία που πρωταγωνιστούσε. Το βιβλίο ονομάζεται: «Το κορίτσι από την Πετρόβκα» και είναι γραμμένο από τον Τζορτζ Φάιφερ. Ο Χόπκινς δεν μπορούσε να βρει το βιβλίο στα καταστήματα αλλά στη συνέχεια εντελώς συμπτωματικά βρήκε ένα ξεχασμένο αντίγραφο στο μετρό.

Όταν ο ηθοποιός συναντήθηκε αργότερα με τον Φάιφερ, ο συγγραφέας του είπε πως ο ίδιος είχε ένα χαμένο αντίγραφο του βιβλίου, το οποίο όμως είχε δανείσει σε έναν φίλο. Ο φίλος του Φάιφερ, το είχε χάσει κάπου στο μετρό.

 Ένα ειδικό όνομα για τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία

12 ακραίες συμπτώσεις που μας αφήνουν με πολλές απορίες σχετικά με τον κόσμο.



© wikipedia © colosseo

Η πόλη της Ρώμης, το θεμέλιο του ρωμαϊκού κράτους, ιδρύθηκε σύμφωνα με το μύθο από τον Ρωμύλο και τον Ρώμο. Κατά συνέπεια, ο Ρωμύλος έγινε ο πρώτος βασιλιάς της Ρώμης. Ο τελευταίος κυβερνήτης της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ήταν ο Ρωμύλος Αυγουστύλος, παρόλο που ο ίδιος γεννήθηκε ως Φλάβιος Ρωμύλος Αύγουστος. Παρ ‘όλα αυτά, μπορεί να πει κανείς ότι μια από τις πιο ισχυρές αυτοκρατορίες του αρχαίου κόσμου άρχισε και τελείωσε με το όνομα «Ρωμύλος».

Πρόβλεψη της νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στο «The Simpsons»12 ακραίες συμπτώσεις που μας αφήνουν με πολλές απορίες σχετικά με τον κόσμο.



© youtube

Ο δημιουργός της σειράς έκανε ένα επεισόδιο κατά τη διάρκεια του 2000 (αν και πολλοί λένε ότι το επισόδειο αυτό βγήκε πολύ αργότερα), στο οποίο υπήρχε ως αστείο πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Θα μπορούσε άραγε να ξέρει πως θα γινόταν αλήθεια κάποια μέρα;

Ακόμη πιο εκπληκτικό είναι το γεγονός ότι η σειρά, παρουσιάζει την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ με ένα τρόπο που είναι σχεδόν πανομοιότυπος με σκηνές από την πραγματική ζωή.


athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου