Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ: Θα χτυπήσουν σε Αιγαίο-Θράκη με πρόσφυγες και στην Κύπρο με όπλα


thermo_epeisodio-630x400


Το σχέδιο της Τουρκίας να πλήξει την Ελλάδα και να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να βγει κερδισμένη στο προσφυγικό, στους υδρογονάνθρακες και σε ό,τι άλλο προσδοκά, «ξετυλίγεται» από τις τελευταίες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.
Το Σάββατο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό CNN ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, προανήγγειλε ότι τον Μάιο η Τουρκία θα «αμολήσει» τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα.

Ο Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στην απελευθέρωση της θεώρησης εισόδου (βίζας) για τους Τούρκους πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αίτημα που η Τουρκία συνδέει με τη συμφωνία για το προσφυγικό, είπε:
«Η Τουρκία έφερε εις πέρας τις υποχρεώσεις της και στην περίπτωση που [οι Ευρωπαίοι] θα αποδεχτούν την πρόταση, η οποία θα παρουσιαστεί τον Μάιο, η διαδικασία θα συνεχιστεί κατά τρόπο υγιή. Εάν δεν την αποδεχτούν, η διαδικασία δεν θα προχωρήσει. Δεν θα φέρουμε εις πέρας τις υποχρεώσεις μας στο Αιγαίο».
Δηλαδή, τον Μάιο οι Τούρκοι θα αφήσει τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα, διότι η Ευρώπη φαίνεται αδύνατο να δεχτεί να απελευθερώσει τη θεώρηση εισόδου για τους Τούρκους πολίτες.
Ο Ομέρ Τσελίκ, μην αφήνοντας καμία αμφιβολία για τις προθέσεις τους, πρόσθεσε:
«Αν η ΕΕ δεν δώσει θετική απάντηση στην πρόταση μας, η Τουρκία δεν θα συνεργαστεί στο θέμα της παράτυπης μετανάστευσης στο Αιγαίο. Η Τουρκία φιλοξενεί 3 εκατ. μετανάστες. Είναι η χώρα που έσωσε την ΕΕ. Αν δεν υπογράφαμε αυτήν την συμφωνία και πήγαιναν (οι μετανάστες) στην Ευρώπη η ακροδεξιά και ο ρατσισμός που τους εκμεταλλεύονται, θα ενισχύονταν σε τέτοιο βαθμό, που οι πολιτικοί της κεντροδεξιάς δεν θα μπορούσαν το διαχειριστούν και ο πολιτικός χάρτης της Ευρώπης θα άλλαζε».

Προκλήσεις και στην ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο

Δεν κρύβουν τους σχεδιασμούς τους να βάλουν χέρι στα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ελλάδας και της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο οι Τούρκοι.
Η τουρκική εφημερίδα Aksam με τίτλο «Η Τουρκία θα αλλάξει την ισορροπία στη Μεσόγειο» φιλοξενεί τις δηλώσεις του Πρόεδρου του Κέντρου Έρευνας Στρατηγικών και Πολιτικών Ενεργείας της Τουρκίας (TESPAM), Ογουζχάν Ακγιενέρ, αναφορικά με τις έρευνες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.
Ο Ακγιενέρ δήλωσε ότι με τις ενέργειες για έρευνα υδρογονανθράκων, η Τουρκία δεν θα χάσει τα δικαιώματά της στη Μεσόγειο σε περίπτωση επίλυσης του Κυπριακού.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε ποια «δικαιώματα» στην ανατολική Μεσόγιο αναφέρονται οι Τούρκοι, αφού δεν έχουν μεγάλη ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο λόγω Καστελορίζου, όμως εάν έχουν σκοπό να συνεχίσουν αυτή τη «γραμμή», που προφανώς κι έχουν, τότε δεν πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο Ελλάδα και Τουρκία να βρεθούν αντιμέτωπες όχι στα πλαίσια ενός «ολιγοήμερου» θερμού επεισοδίου αλλά κανονικής σύρραξης. [Διαβάστε αναλυτικά εδώ: Η Τουρκία στήνει σκηνικό πολέμου με Ελλάδα και Κύπρο στην ανατολική Μεσόγειο].

Θα χτυπήσουν στο Αιγαίο με μετανάστες και στην Κύπρο με όπλα

Όπως διαφαίνεται ο τουρκικός σχεδιασμός, θα επιχειρήσουν να «αναφλέξουν» Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο-Κύπρο μαζί.
Θα αμολύσουν δεκάδες χιλιάδες, εάν όχι εκατοντάδες χιλιάδες, πρόσφυγες και μετανάστες προς τα ελληνικά νησιά αλλά και τη Θράκη, ώστε να καταρρεύσει η ελληνική Άμυνα χρησιμοποιώντας τους πρόσφυγες ως όπλο και ανθρώπινες ασπίδες.
Την ίδια ώρα που η Ελλάδα, όπως νομίζουν, προσπαθώντας να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές θα αποσταθεροποιείται και θα είναι ανίκανη να προβάλει άμυνα, τότε θα βρει η Τουρκία την ευκαιρία να προκαλέσει θερμό επεισόδιο – προβοκάτσια στην ανατολική Μεσόγειο, στηνΑΟΖ σε Καστελόριζο και Κύπρο, ώστε να γκριζάρει θάλασσες
Το τουρκικό σχέδιο δεν είναι «κακό». Για την ακρίβεια είναι «διαβολικό» και «ασύμμετρο».
Μπορεί μάλιστα το θερμό επεισόδιο να προκύψει με αφορμή κάποια προσφυγική λέμβο που κάτι θα της συμβεί στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ την ίδια ώρα σε ανατολικό Αιγαίο και Θράκη θα επικρατεί χάος.
Εξάλλου οι Τούρκοι ήδη έχουν στείλει πρόσφυγες με πλοιάρια στην Κύπρο και έχουν «τσεκάρει» την όλη διαδικασία.
Θα χρησιμοποιήσουν τις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές ως πρώτο κύμα επίθεσης-απόβασης και, πολύ πιθανό, ανάμεσα στους πρόσφυγες να περάσουν και Τούρκοι «δολιοφθορείς» και τζιχαντιστές για την επόμενη φάση, εάν η Ελλάδα δεν καταρρεύσει μέσα στα πρώτα 24ωρα ή θελήσει να αντισταθεί.
Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει καμία αλληλεγγύη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι οι Αμερικανοί δεν ξέρουν ακόμα τι θέλουν, στην πραγματικότητα απέναντι σε ένα τέτοιο σενάριο, εάν αρχίσει να εξελίσσεται, είμαστε μόνοι μας.
Η Τουρκία ποντάρει ότι εξαιτίας του προσφυγικού χάους, που θα προκαλέσει στην Ελλάδα, θα καταφέρει να μας «δέσει» τα χέρια ώστε να μην απαντήσουμε με ολοκληρωτικό πόλεμο.
Ποιος θα κάνει ολοκληρωτικό πόλεμο με εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να περνάνε το Αιγαίο;
Διότι αυτό που φοβάται η Τουρκία είναι ότι το θερμό της επεισόδιο-προβοκάτσια μπορεί να εξελιχτεί σε γενικευμένη σύρραξη, στην οποία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει κι από την οποία θα βγει χαμένη και διαμελισμένη.
Στον ίδιο σχεδιασμό ίσως να εντάσσονται και οι προκλήσεις Ράμα τα τελευταία 24ωρα προς τη Σερβία και τα Σκόπια με τις διακηρύξεις περί «Μεγάλης Αλβανίας».
Το «άνοιγμα» και βαλκανικού μετώπου παράλληλα βόρεια της Ελλάδας κρίνουν ότι θα αποθαρρύνει ακόμα περισσότερο τη χώρα μας από το να απαντήσει όπως πρέπει αλλά και θα την αναγκάσει να κρατήσει σημαντικές στρατιωτικές δυνάμεις μακριά από το ανατολικό μέτωπο.
Οφείλουμε να προετοιμαστούμε για ένα τέτοιο σενάριο άμεσα.
Πηγή: tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου