Κυριακή 2 Απριλίου 2017

BΡΕΤΑΝΟΣ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ!














Το γεγονός ότι το βίντεο για την ελληνική γλώσσα έχει «ανέβει» στο youtube πριν λίγες μέρες και μετράει ήδη 150.000 θεάσεις αποδεικνύει το ενδιαφέρον που υπάρχει διεθνώς για τη δημιουργία της ελληνικής γλώσσας, την εξέλιξή της ανά τους αιώνες και τα σημαντικά ιστορικά στοιχεία που τη συνοδεύουν.


Στην εκπομπή langfocus, που επικεντρώνεται στην ιστορία διάφορων γλωσσών, ο παρουσιαστής αναφέρει εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως ότι το 6% του αγγλικού λεξιλογίου προέρχεται από ελληνικές λέξεις, με εκτιμήσεις να ανεβάζουν το συγκεκριμένο ποσοστό έως 15%. Επίσης αναφέρεται ότι η ελληνική γλώσσα γεννήθηκε περίπου 4.000 χρόνια πριν ή ακόμα και νωρίτερα.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η ελληνική γλώσσα είναι η παλαιότερη γλώσσα που έχει καταγραφεί ποτέ και ομιλείται ακόμα. γιατί υπάρχουν και παλιότερα ευρήματα από σκαλίσματα σε αιγυπτιακά ιερογλυφικά ή σουμερικά, αλλά αυτές είναι νεκρές γλώσσες, ενώ η ελληνική ζωντανή.

Αυτά βέβαια είναι ήδη γνωστά εδώ και καιρό. Νεώτερες έρευνες που έχουν γίνει και έχουν γραφεί και βιβλία επίσης, όπως της καθηγήτριας ελληνικής γλώσσης Άννας Τζιροπούλου Ευσταθίου αλλά και του Ηλία Τσατσομοίρου, δείχνουν ότι η ελληνική γλώσσα όχι μόνο είναι η παλαιότερη αλλά και ότι όλες οι υπόλοιπες είναι απλά διαλέκτοι της. Η έρευνα βέβαια συνεχίζεται.

Περισσότερα στο βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου