Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Δεν δεχόμαστε μαθήματα από την Δύση-Ξεκινάμε επίθεση στο Ιράκ


Νέες απειλές Ερντογάν από την Τραπεζούντα για την Δύση, ενόψει της θυελλώδους 
Συνόδου Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη Δευτέρα (26/03).

Σε ομιλία του στην Τραπεζούντα, ο Ερντογάν απηύθυνε αυστηρό μήνυμα στη Δύση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Τουρκία δεν δέχεται μαθήματα από τη Δύση, ενώ υποστήριξε ότι θα πάει με βίντεο στην Σύνοδο της Δευτέρας που αποδεικνύουν ότι δεν έχει καμία σχέση η Τουρκία με όσα της επιρρίπτουν για τα όσα γίνονται στην Αφρίν με λεηλασίες κτλ, υπονοώντας προφανώς, ότι έχει υλικό που δείχνει τους Κούρδους να δρουν ως τρομοκρατική οργάνωση. 
Ο Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί στη Βάρνα με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ, όπου εκτός απροόπτου θα τεθεί και το θέμα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτικών. Μετά το πέρας της συνάντησης θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου ενώ θα αναχωρήσει αργά από την Βάρνα, περίπου στις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας (25/03).Και είναι σίγουρο ότι εκεί, θα πει πάλι βαριές κουβέντες.

"Ξεκινήσαμε επιχειρήσεις στο Σιντζάρ" Από την Τραπεζούντα επίσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Σιντζάρ του Ιράκ, σε μια περιοχή που η Άγκυρα είχε απειλήσει πρόσφατα ότι θα αναλάβει δράση.

"Είπαμε ότι θα πάμε στο Σιντζάρ. Τώρα ξεκίνησαν εκεί οι επιχειρήσεις. Η μάχη είναι εσωτερική και εξωτερική" είπε ο Ερντογάν.

Ωστόσο η Βαγδάτη διέψευσε ότι έχουν περάσει τα σύνορα του Ιράκ οποιεσδήποτε ξένες δυνάμεις. "Η διοίκηση των επιχειρήσεων επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση στη Νινευή, το Σιντζάρ και τις μεθοριακές περιοχές είναι υπό τον έλεγχο των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας και δεν υπάρχει κανένας λόγο να περάσουν στρατεύματα από τα σύνορα σε αυτές τις περιοχές" ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενιαία Διοίκηση Επιχειρήσεων του Ιράκ.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι το PKK δημιουργεί μια νέα βάση στο Σιντζάρ και ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα επιτεθούν εναντίον του εάν χρειαστεί. Πηγές από το βόρειο Ιράκ ωστόσο είπαν την Παρασκευή ότι το PKK θα αποσυρθεί από το Σιντζάρ.


thepressroom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου