Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Η έκκληση του Ιβάν Σαββίδη στον Πούτιν για την υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία


Τι αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας σε επιστολή του προς τον ρώσο πρόεδρο

Επιστολή προς τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με την ιδιότητα του προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας απέστειλε ο Ιβάν Σαββίδης προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές. 

Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Σαββίδης απευθύνει έκκληση στον ρώσο πρόεδρο αναφορικά με την υπόθεση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία. «Γνωρίζοντας τη στάση Σας απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις που οδηγούν σε όξυνση και πολιτικές πιέσεις, ζητούμε ειλικρινά την προσωπική Σας αρωγή για την επίλυση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος για όλους τους Έλληνες».

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Σαββίδη, όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας:

«Αξιότιμε Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς!

Εκ μέρους των περισσοτέρων από εκατό χιλιάδες Ελλήνων της Ρωσίας, των Ελλήνων συμπατριωτών, οι οποίοι τώρα διαμένουν στην Ελλάδα, και εμού προσωπικά θα ήθελα να Σας εκφράσω τα εγκάρδια συγχαρητήριά μου για την ευρεία νίκη Σας στις προεδρικές εκλογές.

Για άλλη μία φορά ο ρωσικός λαός έδειξε το υψηλό επίπεδο της υπευθυνότητας των πολιτών, κάνοντας μία επιλογή υπέρ της σταθερότητας, της ασφάλειας, της βιώσιμης ανάπτυξης της Ρωσίας παρά τις συνθήκες που επιβάλλονται εξωτερικά.
Σήμερα, στην εποχή της κλιμάκωσης κάθε είδους συγκρούσεων και εντάσεων γύρω από τη χώρα μας, η θέση «Ισχυρός Πρόεδρος — ισχυρή Ρωσία», που εκφράστηκε νωρίτερα, καθίσταται πιο επίκαιρη από ποτέ.

Πιστεύουμε στη σοφή δύναμη του ρωσικού κράτους. Ως εκ τούτου πιστεύουμε στη ρωσική νεολαία, στη ρωσική επιστήμη, στην οικονομία, στον πολιτισμό, στην ειρήνη και την αρμονία μεταξύ των λαών της Ρωσίας, στον ηγέτη μας, στη βήμα — βήμα αναγέννηση του μεγαλείου της χώρας μας.

Η Ρωσία πάντοτε βρισκόταν στο πλευρό της νομιμότητας και της δικαιοσύνης. Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπ' όψιν το υψηλό επίπεδο των ρωσο-τουρκικών σχέσεων και την κατανόηση που επιτεύχθηκε σε μία σειρά πολύπλοκα γεωπολιτικά ζητήματα με τα ανώτερα διοικητικά στελέχη του τουρκικού κράτους, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθύνουμε έκκληση προς Εσάς, Βλαντίμιρ Βλαντίμιροβιτς, να επιστήσετε την προσοχή Σας στο περιστατικό με την κράτηση των δύο Ελλήνων πολιτών-στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές, από την 1η Μαρτίου του τρέχοντος έτους, οι οποίοι παραβίασαν λίγα μέτρα σε νυχτερινή περιπολία τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, συνελήφθησαν και έκτοτε κρατούνται σε τουρκικές φυλακές.

Γνωρίζοντας τη στάση Σας απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις που οδηγούν σε όξυνση και πολιτικές πιέσεις, ζητούμε ειλικρινά την προσωπική Σας αρωγή για την επίλυση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος για όλους τους Έλληνες.

Με βαθιά εκτίμηση και σεβασμό,
Ιβάν Σαββίδης
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου