Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Σκοπιανά ΜΜΕ Προετοιμάζουν Για Το «Ναυάγιο» Στην Διαπραγμάτευση: «Η Χειρότερη Πρόταση Για Το Όνομα Που Μας Έγινε Ποτέ»



Απορρίπτουν οι Σκοπιανοί την προτεινόμενη ονομασία για την Γκόρνα Μακεδόνια και την θεωρούν την «Την χειρότερη πρόταση στην ιστορία των διαπραγματεύσεων του ονόματος».

Δείτε τι γράφει ο σκοπιανός Τύπος:


« Η χώρα μας έχει λάβει τη χειρότερη πρόταση στην ιστορία των διαπραγματεύσεων για το όνομα από την Ελλάδα.


 Αυτό συνέβη μετά από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων, πέρα των τυπικών απαιτήσεων για την αλλαγή της αναφοράς,  είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός,  η  erga omnes, το αίτημα τροποποίησης του συντάγματος και επιπλέον για ένα όνομα που δεν μπορεί να μεταφρασθεί, είναι ζητήματα για τα οποία κανείς δεν προσφέρεται, τώρα, να δώσει μια απάντηση.

Παρά την αισιοδοξία του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ και του υπουργού Εξωτερικών Νίκολα Ντιμίτροφ, εντούτοις η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Άμυνας, εξακολουθεί να είναι αισιόδοξη, αλλά αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση.

Η Ραντμίλα Σεκερίνσκα, σε μια συνέντευξή της για την εκπομπή «360 μοίρες», ότι ανεξάρτητα από την απόφαση του κόσμου, έπρεπε η «Μακεδονία» να δείξει ότι ήταν εποικοδομητική στη διαδικασία εξεύρεσης λύσης.

Μία από τις απαντήσεις στο ερώτημα γιατί η «Μακεδονία» αντιμετωπίζει τα πιο ριζοσπαστικά αιτήματα για το όνομα αυτές τις ημέρες, είναι ότι η Ελλάδα, ως έμπειρος διπλωματικός έμπορος χρησιμοποιεί τη θέση που εμείς βιαστήκαμε  δίνοντας πρόωρα όλες τις κόκκινες γραμμές.

Η δεύτερη απάντηση σχετίζεται με την εσωτερική κατάσταση του νότιου γείτονα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  βρίσκεται 9 μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία, θα προσπαθήσει έτσι να χρησιμοποιήσει το μακεδονικό ζήτημα για να μειώσει την πραγματική διαφορά.

Επομένως είναι λογικό που οι ελληνικές αρχές, θέτουν τώρα εξαιρετικά ριζοσπαστικά αιτήματα,  που πρέπει να απορριφθούν, γιατί παραβιάζουν όλα τα διεθνή πρότυπα.

Πρακτικά, η χώρα μας, μετά από την τελευταία οκτάμηνη εκστρατεία με την έκφραση της οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης, ήταν σε θέση να επιλέξει από τα δύο προσφερόμενα κακά» σχολιάζει ο συντάκτης του δημοσιεύματος.

Χθες το πρωί είχαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου  ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Η άρνηση των Σκοπίων να αλλάξουν τα αλυτρωτικά άρθρα του Συντάγματός τους, "θάβει" ουσιαστικά την διαπραγμάτευση.

Ακόμα και ο Α.Τσίπρας προτετοιμάζει για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων λέγοντας: «Δεν είναι υπαρξιακό πρόβλημα για εμάς. Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς λύση».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου