Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Την Επ' Αόριστον Αναβολή Του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Αποφάσισε Η Κυβέρνηση


Η δήλωση Βασιλειάδη

«Η κυβέρνηση εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για να εξυγιάνει τον χώρο του ποδοσφαίρου.
Έχουμε κερδίσει πολλά, μένουν περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα διακινδυνέψουμε να χαθεί αυτή η προσπάθεια.


Αναλαμβάνοντας όπου χρειαστεί και το πολιτικό κόστος. Υπό αυτό το πρίσμα, αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα. Τις επόμενες ώρες θα ξεκινήσουν συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου. Δεν θα ξανα-ξεκινήσει το πρωτάθλημα αν δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο κανόνων συμφωνημένο από όλους. Τα πάντα είναι στο τραπέζι και θα κάνουμε συζητήσεις με όλους, εφόσον δεν λάβει κανείς τις ευθύνες του».

Ερώτηση: Επ' αόριστον η διακοπή;
Απάντηση: Πάμε σε μια επ' αόριστον διακοπή και βλέπουμε.
Ερώτηση: Τι μπορεί να αλλάξει;
Απάντηση: Ένα νέο πλαίσιο κανόνων συμφωνημένο από όλους και από την πλευρά μας ένα νέο αυστηρό πλαίσιο.
Ερώτηση: Θα απαγορεύονται τα περίστροφα;
Απάντηση: Εφόσον φθάσαμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση...
Σε σχετική ερώτηση ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε ακόμη ότι θα «θα ληφθούν όλες οι πρόνοιες για να μην επηρεαστεί η Εθνική ομάδα», ενώ είπε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι σε συνεχή επικοινωνία με την UEFA.

Τι θα γίνει με τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

Νωρίτερα, η ΕΡΑ Σπορ ανέφερε ότι υπήρχε πιθανότητα να ληφθεί η απόφαση για ποδοσφαιρικό Grexit! Δηλαδή, για αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το κρατικό αθλητικό ραδιόφωνο, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να ληφθεί η απόφαση να μη δηλωθούν του χρόνου οι ελληνικές ομάδες για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ποδοσφαίρου.

Το πρόβλημα όσον αφορά αυτή την απόφαση είναι το τι θα γίνει με την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία τη νέα σεζόν έχει υποχρεώσεις για το νεοσύστατο Nations League. Και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν υπάρξει διασφάλιση ότι δεν θα επηρεαστεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, οι ελληνικές ομάδες δεν θα συμμετάσχουν τη νέα σεζόν στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της UEFA (Champions League, Europa League).

Είχε προαναγγείλει τη διακοπή ο Βασιλειάδης

Μετά από αρκετές ώρες ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης πήρε θέση για ό,τι έγινε στην Τούμπα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η πρώτη δήλωση Βασιλειάδη:

«Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου.

Εικόνες οπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω.

Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα.

Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα.

Δε πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου