Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Ιβάνοφ: Το δημοψήφισμα απέτυχε- Ο λαός απέρριψε τη Συμφωνία


Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, δεν αντέδρασε βεβιασμένα μετά το αποτέλεσμα 
του δημοψηφίσματος στη γειτονική χώρα. Πήρε το χρόνο του και τελικά σε διάγγελμά του το απόγευμα της Δευτέρας... πυροβόλησε.


Παίρνοντας θέση για το δημοψήφισμα, στο οποίο επικράτησε συντριπτικά το "ναι", αλλά με μικρή συμμετοχή, ο Ιβάνοφ υποστήριξε πως "το δημοψήφισμα απέτυχε".

«H πραγματικότητα είναι πως το χθεσινό δημοψήφισμα απέτυχε και αυτοί που ισχυρίζονται το αντίθετο ας μην προσπαθήσουν να παραποιήσουν την πραγματικότητα» πρόσθεσε.

"Στο χθεσινό δημοψήφισμα, ο λαός απέρριψε τη Συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασε τη διαφωνία του με βιαστικές και επιζήμιες αποφάσεις,που εγκρίθηκαν χωρίς προηγουμένως να έχει επιτευχθεί εθνική συναίνεση. Η σιωπηρή πλειοψηφία ήταν αυτή που αποφάσισε. Το μποϊκοτάζ είναι η φωνή εκείνων που είναι υποτιμημένοι και δεν ακούγοντα"» ανέφερε ακόμη.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ σημείωσε ακόμη ότι η βούληση της συντριπιτικής, όπως είπε, πλειοψηφίας των ψηφοφόρων να απέχουν από το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει σεβαστή απ΄όλους και ζήτησε από την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ να αναλάβει τις ευθύνες της για το "αποτυχημένο δημοψήφισμα".

reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου