Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Σέρρες: Ανοίγουν κλειστά στόματα μετά τη σύλληψη καθηγητή των ΤΕΙ – Τα ροζ ανταλλάγματα και οι άλλοι δύο τρόποι για να περάσεις το μάθημα!


Αποκαλυπτικές μαρτυρίες στο NewsIt.gr για τη δράση του καθηγητή των ΤΕΙ - Η σύλληψή του για δωροληψία από αστυνομικούς προκαλεί σάλο στις Σέρρες - Η δράση του ήταν κοινό μυστικό αλλά ο ίδιος συνέχιζε με τρόπο προκλητικό - Τι λέει φοιτήτρια που τον ήξερε αλλά και ο Πρύτανης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Καθηγητής του ΤΕΙ στις Σέρρες συνελήφθη κατηγορούμενος για δωροληψία και το θέμα αναστατώνει την τοπική και εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης. Φοιτητές και συνάδελφοι που τον ήξεραν αρχίζουν να καταθέτουν στην αστυνομία και συμπληρώνουν το κουβάρι της δράσης του.


Ο καθηγητής φέρεται να αποσπούσε διάφορα ανταλλάγματα από σπουδαστές του Ιδρύματος, προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά του. Ως άμεσοι συνεργοί του συνελήφθησαν δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου της ίδιας πόλης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατόπιν έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., την οποία προκάλεσαν καταγγελίες. Όπως περιγράφεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος των τριών συλληφθέντων, ως θύματα φέρονται σπουδαστές του Ιδρύματος, τους οποίους ο κατηγορούμενος καθηγητής έκρινε ως αποτυχόντες στις εξετάσεις και προκειμένου να τους περάσει, ζητούσε ανταλλάγματα.

Η φοιτήτρια μας λέει ότι υπήρχαν τρεις τρόποι για να περάσει κανείς το μάθημα του καθηγητή. Ο πρώτος ήταν να δώσει τα χρήματα που ζητούσε. Ο δεύτερος να κάνει πρακτική στο φροντιστήριό του, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση και ο τρίτος αν επρόκειτο για φοιτήτρια, να καταλήξει στο κρεβάτι του.

«Τον συγκεκριμένο καθηγητή τον είχαν πάρα πολλοί φίλοι μου και τα συζητούσαμε συνεχώς» λέει η φοιτήτρια που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία της και συνεχίζει: «τα χρήματα που έπρεπε να δώσει ο καθένας ήταν γύρω στα 250 ευρώ».

Τη φοιτήτρια επιβεβαιώνει και η έρευνα της αστυνομίας. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, τα ανταλλάγματα αυτά αφορούσαν είτε στην παροχή πρακτικής εργασίας σε επαγγελματικό γραφείο, είτε στην συγκεκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του καθηγητή.

Σε επιχείρηση που οργάνωσαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη αρχικά ένας εκ των ιδιοκτητών του φροντιστηρίου, την ώρα που φέρεται να παραλάμβανε χρηματικό ποσό ως αντάλλαγμα από καταγγέλλοντα, ενώ ακολούθησαν οι άλλες δύο συλλήψεις.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια και γραφεία των εμπλεκόμενων, κατά τις οποίες βρέθηκαν στην κατοχή τους το χρηματικό ποσό των 178.045 ευρώ, 15 βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς 140.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δίσκοι και φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της άμεσης συνέργειας στην πράξη αυτή, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται αύριο για τα περαιτέρω στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου