Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Φρίκη...Κάηκαν αγκαλιά με τα παιδιά τους!


Δεν την χωρά ανθρώπου νους την τραγωδία που ξημέρωσε για την Αττική μετά τις φονικές πυρκαγιές το απόγευμα της Δευτέρας με τον συνολικό απολογισμό των νεκρών να ξεπερνά και τα 50 άτομα!

Ενώ τα ξημερώματα αυτό που είχε γίνει γνωστό ήταν ότι οι νεκροί ήταν 24, μετά τις 8 το πρωί σαν κεραυνός έσκασε η είδηση πως τουλάχιστον άλλοι 26 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί στην περιοχή Αργυρά Ακτή στο Μάτι. Την είδηση για τον εντοπισμό «πολλών νεκρών» μετέφερε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Γιώργος Κοκόλης κάνοντας λόγο «για πάνω από είκοσι». Στη συνέχεια, ο διασώστης Βασίλης Ανδριόπουλος έκανε λόγο για την πρώτη καταμέτρηση των θυμάτων, που κατά τη μαρτυρία του, ανέρχονται σε 26. . Όμως, δυστυχώς, πληροφορίες που έρχονται λίγα λεπτά πριν από τις οκτώμισι το πρωί ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τον αριθμό των νεκρών- μιλούν για 30.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του διασώστη, οι περισσότεροι νεκροί έχουν εντοπιστεί σε ένα οικόπεδο. Ανάμεσα στα θύματα περιλαμβάνονται και αρκετά παιδιά, που βρέθηκαν νεκρά στις αγκαλιές των γονιών τους.


Σκηνές σοκ μετέδωσε από το σημείο της τραγωδίας ο φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ-ΜΠΕ Παντελής Σαΐτας. «Υπάρχει ένας σωρός απανθρακωμένα πτώματα, στη μέση ενός χωραφιού, σε απόσταση μόλις 15 μέτρων από τη θάλασσα. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα αλλά φαίνεται να εγκλωβίστηκαν στις φλόγες».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως, επρόκειτο για άτομα που εγκατέλειψαν τα αυτοκίνητά τους και πιθανόν κατευθύνθηκαν προς την θάλασσα αλλά εγκλωβίστηκαν σε ένα χωράφι μεταξύ της ακτής και μίας γνωστής στην περιοχή ταβέρνας.

Η κατάσταση αλλοφροσύνης που πρέπει να επικρατούσε στο σημείο φαίνεται και από το πως βρέθηκαν καμένα δεκάδες ΙΧ μπροστά στο δρόμο. Ενα μποτιλιαρισμένο κομβόι καμένων αυτοκινήτων και μέσα σε αυτά, αλλά και στο δρόμο υπάρχουν πτώματα ανθρώπων που δεν κατάφεραν να διαφύγουν από τη φωτιά.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής στις 09:54, οι νεκροί στην περιοχή Μάτι που βρέθηκαν είναι 25 φτάνοντας τον επίσημο αριθμό των νεκρών στους 49. Παράλληλα περισσότεροι από 150 είναι οι τραυματίες με 16 από αυτούς να είναι παιδιά τα οποία δεν διατρέχουν κίνδυνο για την ζωή τους.

Δυστυχώς δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί, ενώ οι δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών σταθμών που βρίσκονται στο σημείο μεταδίδουν πως βλέπουν σορούς μανάδων αγκαλιασμένων με τα παιδιά τους και ηλικιωμένους απανθρακωμένους στο έδαφος.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νίκος Οικονομόπουλος λέγοντας μάλιστα ότι τέτοιες εικόνες είχε να δει από τον μεγάλο σεισμό της Καλαμάτας. Γονείς με παιδιά αγκαλιασμένοι κείτονταν νεκροί στο οικόπεδο. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, άλλοι τρείς άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί εκεί κοντά και άλλη μια γυναίκα μόνη της. Εάν επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, τότε ο συνολικός αριθμός των θυμάτων θα ανέλθει στους 54.

«Η πληροφορία από αρχηγό διασωστών, μιλάει για 26 νεκρούς οι οποίοι είναι όλοι μαζί σε ένα χωράφι στην περιοχή Μάτι. Ο ένας πάνω στον άλλο, αγκαλιασμένοι», είπε, με τη φωνή του να «σπάει» από τη συγκίνηση και το σοκ. «Δεν μπορώ να μιλήσω. Ο ένας πάνω στον άλλο, αγκαλιασμένοι οι άνθρωποι προσπαθούσαν να γλιτώσουν», τόνισε.

Ο τραγικός απολογισμός ωστόσο δεν σταματά εκεί. Στην ταβέρνα της περιοχής Κόκκινο Λιμανάκι εντοπίστηκαν άλλοι τρεις νεκροί και μια γυναίκα σε άλλο σημείο κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου