Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ – ΑΤΤΙΚΗ: ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ


 
Δύο νεκρούς έχουμε μέχρι στιγμής στην περιοχή του Νέου Βουτζά. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τους περισυνέλεξαν νωρίτερα, όταν και μπόρεσαν να φτάσουν στην περιοχή. Παράλληλα ένα 14χρονο κοριτσάκι ανασύρθηκε πνιγμένο από τη θάλασσα, ανοικτά της Ραφήνας από το πλήρωμα του ταχύπλοου Terra Jet, το οποίο διέσωσε άλλα 11 άτομα. Δυστυχώς, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για ακόμη περισσότερους νεκρούς. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε, μιλώντας πριν από λίγο στο ΘΕΜΑ 104,6, και πάλι ο κ. Μαθιόπουλος, λέγοντας ότι οι νεκροί μπορεί να είναι και περισσότεροι.
Στα νοσοκομεία έχουν μεταφερθεί μεχρι τώρα 25 τραυματίες, εκ των οποίων έξι σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένοι. ΟΙ τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Αττικό και Σισμανόγλειο.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται ένα θρίλερ με αγνοούμενους αλλοδαπούς. Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού Σώματος οι αλλοδαποί μέσα στον πανικό τους κατευθύνθηκαν προς τη θάλασσα και από εκεί επιβιβάστηκαν σε πλαστική λέμβο.

Οι πληροφορίες από ποια ακριβώς παραλία πήραν την πλαστική λέμβο είναι συγκεχυμένες. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από το Λιμενικό με πλωτό σκάφος , ελικόπτερο τύπου «Σικόρσκι» και εμπορικό πλοίο που παρέπλεε στην περιοχή.

Νωρίτερα, ο λοστρόμος του πλοίου Speedrunner με κυβερνήτη τον Γιώργο Δήμου που κατέπλεε στο λιμάνι της Ραφήνας είδε μέσα στη θάλασσα πέντε ανθρώπους να κολυμπούν.

Το πλοίο αμέσως έκοψε ταχύτητα και κατάβασε σωστική λέμβο η οποία και τους διέσωσε, τους ανέβασε στο πλοίο και περίμενε έξω από το λιμάνι, εντολές από το Λιμενικό για το αν θα τους παραδώσει σε σκάφος του ΛΣ ή αν θα δέσει στη Ραφήνα και ακολούθως θα τους αποβιβάσει.

Πρόκειται για οικογένεια Δανών και τα τρία παιδιά τους που είναι άγνωστο πώς βρέθηκαν στη θάλασσα.

Λίγο αργότερα και το Superferry με κυβερνήτη τον Θανάση Χαλά που κατέπλεε στη Ραφήνα, εντόπισε και αυτό στη θάλασσα έξι Γάλλους που διέσωσε.

Οι Γάλλοι παραθέριζαν σε ξενοδοχείο στο Μάτι. Η φωτιά έφτασε εκεί, και έζωσε το ξενοδοχείο, στο οποίο έγινε και έκρηξη. Οι Γάλλοι φοβήθηκαν και κατέφυγαν στη θάλασσα για να σωθούν.

Ωστόσο η επιχείρηση έρευνας συνεχίζεται γιατί οι ναυτικοί καταθέτουν ότι εξακολουθούν να ακούνε φωνές μέσα από τη θάλασσα.
Και τα δύο πλοία θα δέσουν στη Ραφήνα και θα αποβιβάσουν τους διασωθέντες, όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Τέλος, ο ταχύπλοο Terra Jet που και αυτό κατέπλεε στη Ραφήνα εντόπισε και διέσωσε 11 άτομα, ενώ ανέσυρε και ένα 14χρονο κοριτσάκι το όποιο όμως κατέληξε.
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ - ΑΤΤΙΚΗ: Τρεις νεκροί μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι στη Ραφήνα

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ - ΑΤΤΙΚΗ: Τρεις νεκροί μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι στη Ραφήνα

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ - ΑΤΤΙΚΗ: Τρεις νεκροί μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι στη Ραφήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου