Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ...ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ!


Σε μια δύσκολη συγκυριακά περίοδο για το νησί μας , που τα πάντα αμφισβητούνται και διεκδικούνται από την γείτονα χώρα, έξι μαθητές (Κωνσταντίνος Γεώμελος Γιώργος Ζαννίκος, Γιώργος Κραββαρίτης , Δημήτρης Πιτταούλης, Σιδερής Τσαμπλάκος, Ισίδωρος Φραγκομίχαλος)της Γ΄Τάξης του ΓΕΛ Βροντάδου, δίνουν το δικό τους συμβολικό μήνυμα μέσα από μία τοιχογραφία με την ελληνική σημαία που ζωγράφισαν στον τοίχο του σχολείο τους.

Τα παιδιά θέλοντας να δώσουν χρώμα αλλά και «νόημα» στην τοιχογραφία του, ζωγράφισαν το σύμβολο του ελληνικού έθνους και δίπλα τη Χίο , δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές του σχολείου να τα αντικρίζουν καθημερινά και να τους υπενθυμίζει τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας για την πατρίδα μας.

«Οι μαθητές είχαν τη σκέψη αρχικά να καλλωπίσουν τον κήπο του σχολείου και εν συνεχεία να ζωγραφίσουν τον τοίχο της αυλής που συνορεύει με την εκκλησία της Παναγίας της Μούτσαινας . Αφού τον στόκαραν μου είπαν ότι θέλουν να ζωγραφίσουν την ελληνική σημαία και τη Χίο για να τονώσουν λίγο το εθνικό αίσθημα όλων μας.», ανέφερε στον «π» ο διευθυντής του ΓΕΛ Βροντάδου Γ. Κοντός.

Η τοιχογραφία ολοκληρώθηκε σε μία εβδομάδα και από την περασμένη Παρασκευή το σύμβολο του ελληνικού έθνους κοσμεί τον τοίχο του ΓΕΛ Βροντάδου.

politischios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου