Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Οι τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Λιέγη!


Η επίθεση σημειώθηκε το πρωί της 29ης Μαΐου – Η αστυνομία του Βελγίου γνώριζε 
πως ο Μπενζαμέν Ερμάν είχε ριζοσπατικοποιηθεί μέσα στις φυλακές – Παρόλα αυτά η… πληροφόρηση δεν έφτανε: Βγήκε από την φυλακή με άδεια και αποκλειστικό σκοπό να «σκοτώσει» το κράτος! – Αφόπλισε δύο γυναίκες αστυνομικούς, τις δολοφόνησε και σκότωσε έναν ακόμη άνθρωπο στην Λιέγη – Προσοχή! Σκληρές εικόνες
Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Λιέγη το πρωί της 29ης Μαΐου ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ο τρόμος επέστρεψε στο Βέλγιο, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. 

Όπως μετέδωσε το Reuters, το ISIS υποστηρίζει πως ο δράστης ήταν «στρατιώτης του χαλιφάτου».


Οι αστυνομικές αρχές του Βελγίου ήταν ενήμερες ότι ο δράστης της επίθεσης στη Λιέγη, είχε έρθει σε επαφή με ισλαμιστές, ενώ βρισκόταν στη φυλακή και είχε ριζοσπαστικοποιηθεί.

Αυτό έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή προσκείμενη στις έρευνες… Κάτι που για μια ακόμη φορά καταδεικνύει το «κενό ασφαλείας» που υπάρχει σε σχέση με τους φανατικούς ισλαμιστές.

Ενώ εξέτιε ποινή για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, ο Μπενζαμέν Ερμάν φέρεται ότι «ριζοσπαστικοποιήθηκε από ένα πρόσωπο». Ως αποτέλεσμα, το όνομά του συμπεριελήφθη στην τράπεζα δεδομένων ακραίων ισλαμιστών που έχει συστήσει το Βέλγιο.

Ο Ερμάν σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών. Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία.

Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ αυτή είναι η φωτογραφία του δράστη
belgique-tuerie (1)
Είχε έναν και μοναδικό σκοπό στην Λιέγη
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Λιέγης, Κριστιάν Μποπέρ, ο στόχος του ήταν «σαφώς» να σκοτώσει αστυνομικούς. «Είναι σαφές ότι ο στόχος του δολοφόνου ήταν να επιτεθεί σε αστυνομικούς, να βλάψει τον θεσμό, το κράτος του Βελγίου«, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Μολονότι έτρεξε να ταμπουρωθεί σε ένα σχολείο, δεν ήθελε να σκοτώσει μαθητές, διευκρίνισε.

Από τα πυρά του Ερμάν τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου