Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Θησαυρός 600 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Κρήτη από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο! Να γιατί η Ελλάδα αν είχε πατριωτική κυβέρνηση θα ήταν η ''Ελβετία της Μεσογείου''!

Η είδηση ήρθε από το βήμα του Med Petroleum Summit που διοργανώνει η IN-VR Oil&Gas. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Υδρογονανθράκων, Γιάννης Μπασιάς είπε ξεκάθαρα ότι το φυσικό αέριο στην Κρήτη (στη θαλάσσια περιοχή νότια του νησιού) υπολογίζεται μεταξύ 3 και 30 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών. Σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο τα κοιτάσματα ανέρχονται στα τρία δισεκατομμύρια βαρέλια.

Σε Κρήτη και Ιόνιο φαίνεται ότι κρύβεται ένας πραγματικός θησαυρός. Όπως αναφέρει στην εφημερίδα δημοκρατία “Δημοκρατία” ο κ. Μπασιάς ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις για τα κοιτάσματα βασίζονται στις ομοιότητες που έχουν οι περιοχές της δυτικής Ελλάδας με εκείνες της περιοχής όπου εντοπίστηκε το κοίτασμα Ζορ και στις αντίστοιχες ομοιότητες που υπάρχουν στις περιοχές νότια της Κρήτης με εκείνες των κοιτασμάτων Καλυψώ και Ονησίφορος στην Κύπρο.
Κάπως έτσι υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα τα αποθέματα είναι σε ό,τι αφορά στο φυσικό αέριο τουλάχιστον 4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, ενώ τα κοιτάσματα πετρελαίου υπολογίζονται στα τρία δισεκατομμύρια βαρέλια.
Τα κρατικά κέρδη από τα κοιτάσματα αυτά υπολογίζονται σε περίπου 600 δισ. ευρώ σε βάθος 25 ετών και τα χρήματα αυτά μπορούν να αρχίσουν να εισρέουν στα κρατικά ταμεία από την έναρξη υπογραφής των συμβάσεων εκμετάλλευση.

Να λοιπόν γιατί η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες θα έπρεπε να είχε ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ και  όχι νεοφιλελεύθερες ή νεοκομμουνιστικές.

Αν είχαμε πατριωτικές κυβερνήσεις εδώ και δεκατίες θα εκμεταλλευόμασταν τον ορυκτό μας πλούτο, το ΑΕΠ μας θα εκτοξεύονταν, οι μέσοι μισθοί θα ήταν τα ουράνια και η χώρα μας θα ήταν η ''Ελβετία της Μεσογείου''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου