Σάββατο 12 Μαΐου 2018

ΜΠΟΥΤΑΡΗ θελατε......Ανοχύρωτη πόλη, ρεζίλι σίτι! Ξεχειλίζει η οργή στην Θεσσαλονίκη για την χθεσινή νεροποντή


Την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου 
Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι επαγγελματίες της πόλης μετά τη χθεσινή νεροποντή...

«Η Θεσσαλονίκη είναι ανοχύρωτη πόλη» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM ο κ. Ζορπίδης. «Δεν μπορεί η πόλη να μη έχει ρεύμα και νερό» επισήμανε και πρόσθεσε: «Τραβήξαμε του Χριστού τα πάθη λίγο καιρό πριν με τη διακοπή της υδροδότησης στην πόλη, πέρσι είχαμε τις χιονοπτώσεις. Κάθε χρόνο, κάθε μήνα παθαίνουμε κάτι και την πληρώνει ο κοσμάκης και οι επαγγελματίες». 
Ο κ. Ζορπίδης επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν μια πόλη που θεωρείται συμπρωτεύουσα να παραλύει σε ένα τέτοιο φαινόμενο. «Μια οργανωμένη πόλη πρέπει να μπορεί να αντιδράσει σε τέτοιες περιπτώσεις. Υπάρχουν πολύ πιο ακραία καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν σε άλλες πόλεις όπως σεισμοί, τσουνάμι κτλ. Δηλαδή αν γίνει κάτι τέτοιο πώς θα το αντιμετωπίσουμε; Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;» διερωτήθηκε για να προσθέσει ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες από όλους τους αρμόδιους φορείς, για να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.
ΒΕΘ: Ας κάνουν, επιτέλους, οι αρμόδιοι τη δουλειά τους
Την εκτίμηση ότι η κατάσταση που προκάλεσε η χτεσινή νεροποντή καταδεικνύει πως εν έτει 2018 η Θεσσαλονίκη είναι «ανίκανη» να αντιμετωπίσει έντονα καιρικά φαινόμενα, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
«Στον απόηχο της πρόσφατης, πολυήμερης, διακοπής υδροδότησης της Θεσσαλονίκης, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη κομμάτι στο πάζλ της ταλαιπωρίας πολιτών και επιχειρηματιών» επισήμανε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης. «Αναντίρρητα, είναι απαραίτητοι οι υγειονολογικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα του νερού, ενώ θετική κίνηση είναι και η διανομή εμφιαλωμένων νερών, όπου απαιτείται από την ΕΥΑΘ, ωστόσο οι αρμόδιοι πρέπει να λαμβάνουν μέτρα εγκαίρως, προκειμένου να μην αντιμετωπίζουμε τέτοιες τριτοκοσμικές καταστάσεις και να μην δοκιμάζονται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι αντοχές των Θεσσαλονικέων» πρόσθεσε.
ΕΣΘΒΕΘ: Θύματα ενός μηχανισμού που υπολειτουργεί
«Για μια ακόμη φορά η Θεσσαλονίκη και οι πολίτες της γίνονται θύματα ενός μηχανισμού που υπολειτουργεί και αδυνατεί να αντιμετωπίσει κρίσιμες καταστάσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
«Επανειλημμένα οι έμποροι, οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι αυτής της πόλης, κάνουν απολογισμό ζημιών που έχουν υποστεί λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, για τις οποίες, αν είχαν γίνει οι απαιτούμενες υποδομές, θα αποτρέπονταν οι εικόνες που είδαμε χθες στη Θεσσαλονίκη» επισήμανε η διοίκηση του ΕΣΘ και υπογράμμισε την ανάγκη «να επενδύει η Πολιτεία μέρος των εισφορών που με μεγάλη δυσκολία καταθέτουν οι επαγγελματίες και οι πολίτες στο κράτος, για το αυτονόητο, για να έχουν τη στοιχειώδη προστασία που δικαιούνται. Από την άλλη, επιβάλλεται επίσης ο κάθε πολίτης να λειτουργεί με συναίσθηση του κοινού συμφέροντος και να συμβάλει με κάθε τρόπο στην αποφυγή τέτοιων εξελίξεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου