Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

Γιατί οι Συριζαίοι υπουργοί βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό ο ένας μετά τον άλλο;Αρνήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας ότι έβγαλε λεφτά στο εξωτερικό τον Μάρτιο, κατά την περίοδο που είχε αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα.

Εβγαλα κάποιο ποσό στο εξωτερικό το Νοέμβρη, Δεκέμβρη, μετά τον Ιανουάριο δεν υπάρχει η παραμικρή τέτοια κίνηση. Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας απαντώντας στο δημοσίευμα της Bild που ανέφερε ότι αυτός είναι το μέλος της ελληνικής κυβέρνησης που έβγαλε στο εξωτερικό το Μάρτιο 80.000 ευρώ (πριν λίγες ημέρες δημοσίευμα της εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» ανέφερε ότι αναπληρωτής υπουργός έβγαλε το Μάρτιο στο εξωτερικό 80.000 ευρώ).


Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 με αφορμή το δημοσίευμα της Bild ο κ. Μάρδας είπε καταρχάς ότι θα προβεί στις εξής κινήσεις: Πρώτον θα καταθέσει αντίγραφο του πόθεν έσχες του, δεύτερον, θα ζητήσει από τη Eurobank κίνηση των λογαριασμών του από τον Ιανουάριο και μετά και θα το καταθέσει στο γραφείο του πρωθυπουργού και τρίτον θα ζητήσει από την ίδια τράπεζα βεβαίωση ότι από τον Ιανουάριο και μετά δεν υπάρχει τέτοια κίνηση (σ.σ. έμβασμα στο εξωτερικό).

Ερωτώμενος από τον Γιώργο Παπαδάκη αν αυτό σημαίνει ότι έχει χρήματα στο εξωτερικό, ο κ. Μάρδας απάντησε ότι τα χρήματα που μεταβιβάζονται μέσω τραπεζικού συστήματος είναι νόμιμα, φορολογημένα κανονικότητα.

Οσον αφορά το πότε ήταν η τελευταία φορά που έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε: Νοέμβρης, Δεκέμβρης, έστειλα πολύ λίγα χρήματα στο εξωτερικό γιατί ήταν να φύγει η κόρη μου να πάει να κάνει μεταπτυχιακό. «Δεν έχει σχέση με τράπεζα στο Λουξεμβούργο» συμπλήρωσε και κατέληξε: «Μετά τον Γενάρη δεν έγινε καμία κίνηση».

Ο κ. Μάρδας ανέφερε επίσης ότι θα κινηθεί νομικά, καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της Bild και ενός ακόμη ελληνικού μέσου ενημέρωσης που έγραψε το όνομά του.

Το δημοσίευμα της Bild

Η γερμανική εφημερίδα Bild σε σημερινό της δημοσίευμα γράφει πως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας είναι αυτός που έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό τον Μάρτιο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα, «Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απογοητεύει όλο και περισσότερο με την πολιτική του, ενώ μέλη της κυβέρνησής του φαίνεται να χάνουν την εμπιστοσύνη τους...

Ένας αναπληρωτής υπουργός φέρεται να μετέφερε από ελληνικό λογαριασμό στο Λουξεμβούργο 80.000 ευρώ, όπως αναφέρει η εφημεριδα "Θεσσαλονίκη".

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω υπουργός είναι ο Δημήτρης Μάρδας. Ο κορυφαίος πολιτικός είναι αναπληρωτής του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος ρισκάρει ένα ενδεχόμενο Grexit με τις διαπραγματεύσεις του με τους Ευρωπαίους δανειστές.

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος που ο Μάρδας θέλησε να στείλει τα χρήματα του στο εξωτερικό. Στο Λουξεμβούργο τα λεφτά του θα είναι ασφαλή από μια πιθανή έξοδο από το ευρώ, αντίθετα με την Ελλάδα και την επιστροφή στη δραχμή.

Ο Μάρδας αρνήθηκε να σχολιάσει σε ερωτήσεις της Bild».

iefimerida.gr