Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Πανελλήνιες 2015: Θέμα για την Πολιτιστική Κληρονομιά στη Νεοελλ.Γλώσσα-ΕκθεσηΠανελλήνιες 2015: Θέμα για την Πολιτιστική Κληρονομιά στη Νεοελλ.Γλώσσα-Εκθεση
 
Την πολιτιστική κληρονομιά αφορά το θέμα της Εκθεσης στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών.
Συγκεκριμένα το θέμα της Εκθεσης αφορά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους. Δείτε αναλυτικά όλα τα θέματα που έπεσαν σήμερα πατώντας ΕΔΩ.
Σημειώνεται ότι οι Πανελλαδικές έκαναν πρεμιέρα σήμερα με 105.000 υποψηφίους να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα, διεκδικώντας  μία από τις 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (44.200 στα ΑΕΙ και 24.145 στα ΤΕΙ).
Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr αλλά και στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου www.sch.gr.
Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο. Σημειώνεται ότι μετά τις 15 Ιουνίου θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.


Πηγή: Πανελλήνιες 2015: Θέμα για την Πολιτιστική Κληρονομιά στη Νεοελλ.Γλώσσα-Εκθεση | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/207063/panellinies-2015-thema-gia-tin-politistiki-klironomia-sti-neoellglossa-ekthesi#ixzz3aUpRZg59