Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Γερμανική επίθεση... αγάπης: Οι Έλληνες πληρώνουν κι εμείς τους βρίζουμε (VIDEO)

 

Δεν ήταν μόνο η ταβέρνα και η τρόικα. Δεν ήταν μόνο ο (συγκλονιστικός) επιζών της σφαγής του Διστόμου. Η εκπομπή Die Anstalt του γερμανικού κρατικού καναλιού ZDF είχε κι άλλα να πει υπέρ της Ελλάδας.

 

Στο διαδίκτυο έχει ανέβει όλο το video της 50λεπτης εκπομπής και μάλιστα με ελληνικούς υπότιτλους. Και εκτός από τα σκετς με την τρόικα που κάνει δύσκολη τη ζωή ενός ιδιοκτήτη ταβέρνας και εκείνο με τον επιζών του Διστόμου, υπάρχουν κι άλλα υπέρ της Ελλάδας. Το ίδιο αιχμηρά για τη Γερμανία και τα γερμανικά ΜΜΕ. Το επεισόδιο ξεκινά με τον θεό Δία να αναρωτιέται ποιος κάνει τους Έλληνές του να υποφέρουν και την... τρόικα να του απαντά πως σύμφωνα με τα στοιχεία της έχει βγει στη σύνταξη εδώ και 2000 χρόνια! Δεν λείπει και η... ειρωνεία, με τους μεν να συστήνονται ως τρόικα (και άρα Θεοί) και να δίνουν στον Δία τη... δυνατότητα να τους αποκαλεί και Θεσμούς αν τον βολεύει.

"Η Γερμανία κέρδισε λεφτά από την κρίση. Η γερμανική οικονομία δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη κατάσταση. Κέρδισε 80 δισ." αναφέρουν οι συντελεστές της εκπομπής στο πλαίσιο ενός από τα σκετς.

"Άρα οι Έλληνες πληρώνουν και τους βρίζουμε" αναφέρουν επίσης, σε μια... αιχμή κατά των γερμανικών ΜΜΕ που με κάθε ευκαιρία προσπαθούν να περάσουν προς τη γερμανική κοινή γνώμη πως οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και το μόνο που ζητούν είναι από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους να τους χρηματοδοτούν.

Τονίζεται δε ότι το 89% των χρημάτων που δόθηκαν για βοήθεια κατέληξε στη διάσωση των τραπεζών και ελάχιστα στους πολίτες. "Σώσαμε τις τράπεζες και δεν πληρώσαμε", αναφωνεί ένας από τους συντελεστές. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν μάλιστα, η κρίση κόστισε στους Γερμανούς φορολογούμενους μηδέν λεπτά!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:
 
newsit.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου