Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ν. Παρασκευόπουλος: Η πολιτεία τύφλωσε τον Σάββα Ξηρό!




Ε θα μας τρελάνουν τελείως κάποιοι εκεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ!...

Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Νίκου Παρασκευόπουλου για τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄ και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.

Η ρύθμιση προβλέπει την αποφυλάκιση λόγω βαριάς αναπηρίας, αλλά – σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης – δεν είναι “φωτογραφική” για τον Σάββα Ξηρό, καθώς θα ισχύσει και για άλλους ανθρώπους.

Παρά την απελευθέρωση ή την κατ' οίκον κράτηση, το στίγμα της ποινής σε αυτούς τους ανθρώπους παραμένει, συμπλήρωσε ο κ. Παρασκευόπουλος ενώ ειδικά για τον Σάββα Ξηρό σημείωσε ότι υπάρχει και η σωματική τιμωρία.


Δεσμεύθηκε, τέλος, για καλύτερες συνθήκες στις φυλακές και πρόσθεσε ότι στην παρούσα φάση προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια να κρατούνται άνθρωποι με βαριά αναπηρία ή ασθένεια σε αυτές τις συνθήκες που επικρατούν στα σωφρονιστικά καταστήματα.

“Ο  Σάββας Ξηρός έχει αναπηρία 98% με βάση γνωματεύσεις γιατρών του Ι.Κ.Α., και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα” απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης και τόνισε πως αυτή “η ρύθμιση θα υπάρχει εσαεί και για άλλους ανθρώπους που θα είναι σε αυτή την κατάσταση” και δεν είναι φωτογραφική για τον κ. Ξηρό.

Αίσθηση προκάλεσε δε, η τοποθέτηση του Νίκου Παρασκευόπουλου πως “η δράση της πολιτείας ήταν αυτή που τον τύφλωσε”!

“Να ληφθεί υπ’ όψιν το βιογραφικό του Σ. Ξηρού - έχετε δίκιο ότι αυτοτραυματίστηκε – όμως έχει σοβαρή πάθηση οφθαλμών και με βάση έκθεση Ιουλίου 2014 κατέληξε να είναι τυφλός. Αυτό σημαίνει ότι η δράση της πολιτείας τον τύφλωσε! Αυτό δεν το θέλουμε. Δεν έπρεπε να είχε συμβεί. Η οικουμένη όλη δεν θέλει την σωματική ποινή”, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου