Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Ποιο «erga omnes» ; Ο Ζάεφ δήλωσε…υπερήφανος «Μακεδόνας» στο Ευρωκοινοβούλιο! Ξεφτίλισε την ελληνική κυβέρνησηΞεφτίλισε την ελληνική κυβέρνηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο προκλητικός Ζόραν 
Ζάεφ. Ο ηγέτης των Σκοπιανών μίλησε στο Ευρωκοινοβούλιο για την κατάκτηση της «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας μετά την συμφωνία των Πρεσπών δηλώνοντας σίγουρος ότι οι Σκοπιανοί θα αποδεχθούν την συμφωνία που υπέγραψε με τον Αλέξη Τσίπρα στο δημοψήφισμα της 20ης Σεπτεμβρίου.

Την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι μιλά στο Ευρωκοινοβούλιο -μάλιστα στη γλώσσα του, την
«μακεδονική» όπως την αποκάλεσε- εξέφρασε ο Ζόραν Ζάεφ, απευθυνόμενος στην Ολομέλεια, που πάντως δεν είχε πολλούς ευρωβουλευτές…

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε στο «success story» που πέτυχε με τον Αλέξη Τσίπρα για μια «ευρωπαϊκή Μακεδονία». Για μια ακόμα φορά ευχαρίστηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την προσήλωσή του στην προσπάθεια για συμφωνία, λέγοντας ότι και οι δύο πλευρές έκαναν παραχωρήσεις και συμβιβασμούς.

«Οι Πρέσπες είναι μοντέλο για επίλυση και άλλων διαφορών που έχουν να κάνουν με ζητήματα ταυτότητας σε παγκόσμιο επίπεδο» συνέχισε.

Υπάρχει ευρύτατη συναίνεση στη χώρα μου για ένταξη στις ευρω-ατλαντικές δομές, συνέχισε ο Ζάεφ, αναφερόμενος σε «Μακεδόνες, Αλβανούς, βλάχους, τουρκικής προέλευσης» κατοίκους της ΠΓΔΜ.

Ανησυχία Ζάεφ για την ασφάλεια στα Βαλκάνια

Την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια και ιδίως βόρεια των Σκοπίων, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, λίγες ώρες πριν ανέβει στο βήμα του Ευρωκοινοβουλίου.

«Στο παρελθόν η κατάσταση στα Βαλκάνια ήταν δυναμική, επαναστατική αλλά και εκρηκτική. Βλέπουμε πάλι πως είναι εκρηκτική η κατάσταση. Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει στα βόρεια σύνορά μας» ανέφερε ο Ζόραν Ζάεφ και συνέχισε:

«Ως πρόεδρος της κυβέρνησης και έχοντας όλες τις πληροφορίες είμαι ανήσυχος για τη χώρα και έχω κάθε λόγο να είμαι ανήσυχος. Πρέπει να είμαστε σίγουροι πως η χώρα είναι ασφαλής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου