Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ!!!


ΚΌΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ!


ΑΠΛΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ ΚΑΙ 
ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ  ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ!!!

Πρόκειται για τρεις Βρετανούς Ιρακινής καταγωγής, ηλικίας 39, 28 και 22 ετών.

Οι δύο νεαρότεροι συνελήφθησαν το απόγευμα έπειτα από σχετικό έλεγχο που έγινε στο τροχόσπιτό τους στην περιοχή του Φάρου κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης ενώ ο 39χρονος συνελήφθη κοντά στον τελωνειακό σταθμό των Κήπων.

Μόλις πριν από δεκαπέντε ημέρες, στις 31 Ιανουαρίου, είχαν συλληφθεί στην ίδια πόλη ένας 29χρονος υπήκοος Σουηδίας και ένας 20χρονος υπήκοος Υεμένης, με τον πρώτο, τον Mirsad Bektasevic να είναι γνωστός για τις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος.

Από το τροχόσπιτο του 28χρονου και του 22χρονου κατασχέθηκαν 18 όπλα και περίπου 40.000 σφαίρες των 22 χιλιοστών με τους δύο άνδρες να υποστηρίζουν ότι προσπαθούσαν να περάσουν στην Τουρκία.

Ακόμα πιο εντυπωσιακά ήταν τα ευρήματα στο τροχόσπιτο του 39χρονου από το οποίο κατασχέθηκαν 200.000 σφαίρες, τέσσερα όπλα και 8 διόπτρες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ενώ αρχικά οι δύο φέρονταν να είναι φανατικοί ισλαμιστές χωρίς να έχουν καταγραφει σε κάποια βάση δεδομένων ως τζιχαντιστές, το τελευταίο σενάριο τους θέλει να είναι Κούρδοι που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ. Όσο για τον 39χρονο υποστηρίζει ότι είναι Κούρδος και εκτιμάται ότι μετέφερε οπλισμό για τους συμπατριώτες του που πολεμούν τους τζιχαντιστές στη Συρία.

Ο ένας από τους τρεις υπόπτους βρίσκεται στην Ελλάδα από τις αρχές του Φεβρουαρίου, ενώ ένας δεύτερος έφτασε στην περιοχή χθες Παρασκευή.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης στην περιοχή έχουν μεταβεί κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που συνεργάζονται για το θέμα με την Ιντερπόλ.

taxalia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου